Ο Cyril Abiteboul επικεφαλής της Alpine

Σχετικά άρθρα

Το Groupe Renault ανακοίνωσε σήμερα αλλαγές στη δομή του, που στοχεύουν στη δημιουργία ενός απλούστερου και πιο προσανατολισμένου στα αποτελέσματα οργανισμού, ενώ παράλληλα ενισχύεται η συνοχή και τα κίνητρα.

Πιο συγκεκριμένα, δημιουργούνται τέσσερα “Business Units”, το καθένα με δικό του επικεφαλής. Αυτά είναι η Renault, η Alpine, η Dacia και η Νέα Κινητικότητα. Όλα θα είναι υπό την επίβλεψη του Luca de Meo, CEO Groupe Renault, ο οποίος δήλωσε:

Η εταιρεία πρέπει να αλλάξει τον προσανατολισμό της και να μετακινηθεί από την αναζήτηση για όγκους πωλήσεων σε μια αναζήτηση για αξία και κερδοφορία. Ο οργανισμός γύρω από τις τέσσερις ισχυρές μάρκες και σημαντικές διαλειτουργικές λειτουργίες, καθιστά δυνατή την εργασία σε μια απλούστερη, πιο εστιασμένη σε αγορές και πελάτες, με ομαδικό πνεύμα, για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος. Είναι ένας ουσιαστικός μοχλός για την ανάκαμψη του Ομίλου.

O -επί του παρόντος- διευθύνων σύμβουλος της Renault Sport Racing, Cyril Abiteboul θα ηγηθεί της δημιουργίας, οργάνωσης και υλοποίησης της επιχειρηματικής μονάδας της Alpine. Ακολούθως, ο Luca de Meo, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, θα είναι επικεφαλής του business unit της Renault. Ο Denis Le Vot, διευθυντής περιοχών, πωλήσεις και μάρκετινγκ του Ομίλου, θα είναι επικεφαλής του business unit της Dacia.

Τέλος, η Clotilde Delbos, αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος και οικονομική διευθύντρια του Ομίλου, θα είναι επικεφαλής του business unit για τη Νέα Κινητικότητα. Μόλις ολοκληρωθεί επαρκώς το παραπάνω project της οργανωτικής αλλαγής, αυτό θα κοινοποιηθεί στους φορείς εκπροσώπησης των εργαζομένων.

Ο Luca de Meo δείχνει να σέβεται το sport DNA της Renault και να έχει συγκεκριμένες ιδέες σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να ληφθούν για την ανάπτυξη των Renault και την Alpine, τονίζοντας:

Πρέπει να βρούμε τις ρίζες μας [στη Renault]. Είμαι πεπεισμένος ότι η ψυχή της Renault είναι στις γαλλικές της ρίζες. Αυτή η μάρκα ήταν πάντα πιο δημιουργική από τις άλλες, είναι στην κουλτούρα της, πρέπει να διαθέτει νεωτερικότητα και καινοτομία. Η Renault μπορεί να ενσωματώσει το νέο κύμα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Alpine έχει μια πολύ συγκεκριμένη ταυτότητα, πολύ σπορ, πολύ γαλλική. Δεν θα παραμείνουμε απαραίτητα στο μοναδικό ρετρό και κλασικό μητρώο του Alpine A110.

Διάβασε επίσης

Επίσημο: Η Renault περικόπτει σχεδόν 15.000 θέσεις εργασίας, αμφίβολο το μέλλον του Alpine, αλλά παραμένει στην F1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Renault Captur facelift

Την ανανεωμένη έκδοση του Captur παρουσίασε σήμερα η Renault, μιας και το μοντέλο μετά από 4,5 χρόνια που βρίσκεται στην αγορά χρειαζόταν μια ανανέωση...

Alpine A290. Στις 13 Ιουνίου η παρουσίαση του

Στο περιθώριο του φετινού 24ωρου αγώνα του Le Mans η Alpine θα παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής του A290. Το ηλεκτρικό hothatch αποτελεί πρακτικά την...

Τέλος εποχής για το Renault Zoe. Νέο Clio το 2026

H Renault σταμάτησε επίσημα την παραγωγή του Zoe στις 30 Μαρτίου 2024 (αν και στην πραγματικότητα σταμάτησε πολύ πριν από τα Χριστούγεννα), με περίπου...