Τον περασμένο Ιανουάριο το VW Group ανακοίνωσε πως ο Luca de Meo παραιτήθηκε από πρόεδρος της Seat, ανοίγοντας τις πόρτες για την πρόσληψη του από το Groupe Renault για τη θέση του CEO του γαλλικού ομίλου.

Σήμερα, το διοικητικό συμβούλιο της Seat υπό την προεδρία του CEO του VW Group, Herbert Diess, διόρισε τον Wayne Griffiths ως νέο πρόεδρο της ισπανικής εταιρίας, με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου. O Griffiths θα συνεχίσει επίσης τα καθήκοντα του ως CEO και πρόεδρος της Cupra και προς το παρόν θα παραμείνει και εκτελεστικός αντιπρόεδρος πωλήσεων και μάρκετινγκ της Seat. O Carsten Isensee θα συνεχίσει ως εκτελεστικός αντιπρόεδρος οικονομικών και πληροφοριακών συστημάτων, θέση που κατείχε και στη διάρκεια κατά την οποία ήταν προσωρινός πρόεδρος της Seat το περασμένο διάστημα.

Ο Griffiths εντάχθηκε στη Seat το 2016 ως επικεφαλής πωλήσεων και οδήγησε την εταιρεία στο επόμενο επίπεδο. Τα τελευταία τρία χρόνια και μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2020 (περίοδος προ-κορωνοϊου), η ισπανική εταιρία ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα στην Ευρώπη. Με τον Griffiths στο τιμόνι του τμήματος πωλήσεων, εφαρμόζοντας τη μεγαλύτερη επιθετική προϊοντική πολιτική, η Seat πέτυχε ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών, με αύξηση άνω του 40% μεταξύ 2016 και 2019. Ο νέος πρόεδρος είναι επίσης ένας από τους ιδρυτές της μάρκα Cupra και της νέας εταιρείας Seat Mo.

Η επαγγελματική καριέρα του Griffiths συνδέθηκε με τον όμιλο Volkswagen, καθώς ξεκίνησε στην Audi στο Ingolstadt to 1989. Αφού εργάστηκε στη Seat για δύο χρόνια (1991 έως 1993), επέστρεψε στη γερμανική μάρκα, όπου κατείχε διάφορες θέσεις ευθύνης στο εμπορικό τμήμα σε διάφορες αγορές. Το 2016 διορίστηκε εκτελεστικός αντιπρόεδρος πωλήσεων και μάρκετινγκ της Seat, τον Ιανουάριο του 2019 ανέλαβε τη θέση του CEO της Cupra και στις αρχές του τρέχοντος έτους διορίστηκε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Cupra.