Το VW Group ανακοίνωσε πως ο Luca de Meo παραιτήθηκε από πρόεδρος της Seat και παρότι ο γερμανικός κολοσσός αναφέρει πως θα παραμείνει μέλος του μέχρι νεοτέρας, είναι βέβαιο πως ο de Meo θα γίνει ο νέος CEO της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi.

Ο de Meo ξεκίνησε την καριέρα του στη Renault, πήγε στην Toyota και στην Fiat, προτού καταλήξει στο VW Group. Σύμφωνα με αναφορές, η Renault έχει προτείνει την θέση του CEO της στον de Meo για δύο χρόνια και έπειτα θα πάρει την ανώτατη θέση της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi.

O de Meo έχει την στήριξη και της γαλλικής κυβέρνησης, η οποία κατέχει το 15% των μετοχών της Renault, ενώ μιλάει και τη γαλλική γλώσσα, καθώς ξεκίνησε την καριέρα του στη Renault, πριν μετακομίσει στη Fiat και στη Seat.

Το πότε ο De Meo θα ανακοινωθεί από την Renault εξαρτάται και από το ενδεχόμενο να υπάρχει ρήτρα στη σύμβαση του de Meo με το VW Group, η οποία του απαγορεύει να μετακινηθεί σε ανταγωνιστική εταιρία.

Το VW Group θα ανακοινώσει μέσα στο προσεχές διάστημα τον νέο πρόεδρο της Seat, με τον Carsten Isensee, (αντιπρόεδρος για  θέματα οικονομικών), να αναλαμβάνει μέχρι νεότερης ανακοίνωσης την προεδρία της Seat, ενώ θα συνεχίσει να ασκεί κανονικά και τα έως τώρα καθήκοντα του.