Η σειρά μαχαιριών Type 301 της Chroma έρχεται να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στην ιαπωνική παράδοση και το ευρωπαϊκό design. Η σειρά μαχαιριών σχεδιάστηκε από το Studio F.A. Porsche, σε συνεργασία με τον διεθνούς φήμης σεφ Jorg Wörther τον κορυφαίο σεφ της Αυστρίας (Chef of the Decade). Ο στόχος ήταν να δημιουργήσουν μια σειρά μαχαιριών που να συνδυάζουν άψογη αισθητική με ανώτερη εργονομία.

Σύμφωνα με την εταιρία, η προσεκτικά σχεδιασμένη λαβή και το άψογο ζύγισμα καθιστούν τα μαχαίρια εξειδικευμένα εργαλεία υψηλής ακριβείας.

Παρόλο που η σειρά των μαχαιριών παράγεται σε μαζική κλίμακα, είναι προσεκτικά ακονισμένα στο χέρι και ελεγμένα ένα προς ένα, διασφαλίζοντας την υψηλή τους ποιότητα και απόδοση.

Το μήκος της λεπίδας διαφέρει και υπάρχουν επιλογές από 12 εκατοστά για το γενικής χρήσης, 17,8 εκατοστά για το Santoku, 19 εκατοστά για το Hakata Santoku, 24 εκατοστά για το μεγάλο του σεφ, κλπ.

Τα μαχαίρια 301 της Chroma ακολουθούν πιστά την ιαπωνική φιλοσοφία, που επιτάσσει ένα μαχαίρι να είναι ελαφρύ και ευέλικτο ούτως ώστε να λειτουργεί σαν προέκταση του χεριού ενός σεφ.