Το διαστημικό εσωτερικό του Alieno Arcanum, ενός ηλεκτρικού hypercar 5.221 ίππων!

Σχετικά άρθρα

Η Alieno αποκάλυψε φωτογραφίες του εσωτερικού του Arcanum, ενός νέου ηλεκτρικού hypercar από τη Βουλγαρία που σύμφωνα με την εταιρία διαθέτει “εξωγήινη τεχνολογία”. Στο εσωτερικό υπάρχει μια τεράστια οθόνη που καλύπτει όλο το ταμπλό αλλά και τη κεντρική κονσόλα, ενώ οθόνη διαθέτει και το τιμόνι. Το σύστημα υποστηρίζει over-the-air αναβαθμίσεις, με το αυτοκίνητο να διαθέτει 17 κάμερες, ζώνες ασφαλείας 4 σημείων και carbon διακοσμτικά.

Η εταιρία δηλώνει πως θα προσφέρεται σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις απόδοσης 2.645 ίππων με 4.440 Nm ροπής, 3.560 ίππων με 5.920 Nm ροπής, 4.410 ίππων με με 7.400 Nm ροπής και 5.221 ίππων με 8.800 Nm ροπής.

Τα 0-100 χλμ/ώρα δεν τα ανακοινώνει η εταιρία, αλλά δηλώνει πως το Arcanum μπορεί να πιάσει τελική ταχύτητα 488 χλμ/ώρα. Κάθε έκδοση θα διαθέτει τρία προγράμματα λειτουργίας, τα STR (Street), TRC (Track) και RCE (Race), ενώ θα υπάρχει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση που θα συμμετέχει στο Le Mans.

Η πρώτη έκδοση διαθέτει 6 ηλεκτροκινητήρες, ενώ η κορυφαία 24 που τροφοδοτούνται από μπαταρίες γραφενίου LiPo και από υπερπυκνωτές χωρητικότητας μεταξύ 60 και 180 kWh, με την τελευταία να προσφέρει αυτονομία 1.020 χλμ ανά φόρτιση.

Διαθέτει “ρομπτοτική pushrod ανάρτηση” με διπλά ψαλίδια και ρυθμιζόμενες αντιστρεπτικές με ανεξάρτητα ηλεκτρικά ελεγχόμενα αμορτιστέρ σε κάθε τροχό. Το σύστημα πέδησης μπορεί να είναι είτε παραδοσιακό υδραυλικό, είτε ηλεκτρομαγνητικό είτε “ρομποτικό” με σύστημα αέρα. Προαιρετικά θα υπάρχει και ένα αλεξίπτωτο.

Το Alieno Arcanum έχε αρχική τιμή τις 750.000 ευρώ, φτάνοντας μέχρι το 1,5 εκατ. ευρώ για την κορυφαία έκδοση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...