Η Piech Automotive AG, η νεοσύστατη εταιρία των Rea Stark Rajcic και Anton Piech, γιου του Ferdinand Piech, του πρώην προέδρου της VW, ανακοίνωσε πως ο Matthias Muller, πρώην CEO της VW και της Porsche, έγινε ο νέος της πρόεδρος, ενώ ο πρώην επικεφαλής μηχανικός της BMW Motorsport, Klaus Schmidt, διατηρεί τον ρόλο του ως CTO (Chief Technology Officer) της Piech Automotive, ενώ αναλαμβάνει και την θέση ενός εκ των δύο CEO της.

Δεύτερος CEO, αλλά και CMO (Chief Marketing Officer) ορίζεται ο Andreas Henk που προηγουμένως είχε εργαστεί για λογαριασμό της Burmester και της Porsche. O Jochen Rudat, πρώην στέλεχος της Tesla που “έστησε” το δίκτυο των καταστημάτων της εταιρίας του Elon Musk στην Ευρώπη, γίνεται ο επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων της Piech.

Παράλληλα η εταιρία ανακοίνωσε πως ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος γύρος χρηματοδότησης, με τον επενδυτή Peter Thiel να εισέρχεται στην εταιρία. Ο επόμενος γύρος χρηματοδότησης, με στόχο την εξασφάλιση του πρόσθετου κεφαλαίου που απαιτείται για την κυκλοφορία του Mark Zero, θα διαχειρίζεται τους επόμενους μήνες από την UBS.

Η εταιρία θα ξεκινήσει σύντομα τις δοκιμές εξέλιξης του Mark Zero, με την παραγωγή του να γίνεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Memmingen της Γερμανίας.