Σύμφωνα με πληροφορίες από την Μεγάλη Βρετανία, το VW Group δέχτηκε πριν λίγες ημέρες μια προσφορά 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την πώληση της Lamborghini. Η μη δεσμευτική προσφορά έγινε με επιστολή πρόθεσης, που καθορίζει τους όρους αγοράς της ιταλικής εταιρίας από το Quantum Group AG.

Η τελευταία είναι μια νεοσύστατη εταιρεία χαρτοφυλακίου με έδρα τη Ζυρίχη, που δημιούργησε μια κοινοπραξία με την εταιρεία επενδύσεων Centricus Asset Management με έδρα το Λονδίνο, με σκοπό την δημιουργία μιας πλατφόρμας επενδύσεων τεχνολογίας και τρόπου ζωής, με όνομα Outlook 2030.

1

Για την προσφορά εξαγοράς της Lamborghini, το Quantum Group AG εκπροσωπείται από τον Rea Stark, συνιδρυτή της Piech Automotive, της εταιρείας με έδρα τη Ζυρίχη πίσω από το Piech Mark Zero, που αποκαλύφθηκε στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019.

Επίσης, μεταξύ των στελεχών της Piech Automotive είναι και ο Anton Piech, γιος του πρώην προέδρου του VW Group, Ferdinand Piech, και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Porsche, Matthias Muller. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό εάν εμπλέκονται στην προσφορά εξαγοράς.

Η εξαγορά της Lamborghini, των περιουσιακών της στοιχείων, καθώς και των δραστηριοτήτων της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, είναι στην κορυφή της λίστας για τα επενδυτικά συμφέροντα της Quantum Group AG, η οποία επιδιώκει να ξεκινήσει επίσημες συζητήσεις με το Volkswagen Group.