Η Tesla κατήγγειλε απόπειρα σαμποτάζ από υπάλληλο της

Σχετικά άρθρα

Ακόμη μια απόπειρα σαμποτάζ από υπάλληλο της κατήγγειλε η Tesla. Συγκεκριμένα, σε εσωτερικό email που στάλθηκε σε όλους τους υπαλλήλους του εργοστασίου στο Freemont, ο Al Prescott, αντιπρόεδρος της Tesla, έκανε γνωστό πως πριν από δύο εβδομάδες, οι ομάδες IT και InfoSec του εργοστασίου διαπίστωσαν πως ένας υπάλληλος είχε σαμποτάρει κακόβουλα ένα μέρος του εργοστασίου. Ο Prescott συμπλήρωσε πως οι γρήγορες ενέργειές των ανθρώπων ασφαλείας της Tesla εμπόδισαν περαιτέρω ζημιές και η παραγωγή έτρεχε ομαλά και πάλι λίγες ώρες αργότερα.

Ο υπάλληλος προσπάθησε να εισάγει κακόβουλο λογισμικό στο σύστημα υπολογιστών της Tesla. Στη προσπάθεια του να καλύψει τα ίχνη του κατέστρεψε έναν υπολογιστή της Tesla και προσπάθησε να ενοχοποιήσει έναν άλλον υπάλληλο. Τελικά ομολόγησε τις πράξεις του, με την Tesla να τον απολύει και να εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίον του.

Να θυμίσω πως τον περασμένο Αύγουστο η Tesla έκανε γνωστό πως το Gigafactory εργοστάσιο της στη Νεβάδα έγινε στόχος μιας “σοβαρής” κυβερνοεπίθεσης Ransomware, για την οποία εργαζόμενος της εταιρείας ενημέρωσε το FBI, το οποίο και την απέτρεψε, συλλαμβάνοντας στις ΗΠΑ τον Ρώσο πολίτη Egor Igorevich Kriuchkov.

Στις σχετικές ειδήσεις η Tesla έχει “διαλύσει” το τμήμα δημοσίων σχέσεων της. Έτσι έγινε η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που δεν έχει PR τμήμα για τους δημοσιογράφους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα