Επίσημο: Volkswagen Golf GTI Clubsport

Σχετικά άρθρα

Αυτή είναι η γρηγορότερη έκδοση του νέου Golf GTI. Το Volkswagen Golf GTI Clubsport κρύβει κάτω από το καπό του τον 2.0-λιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 300 ίππων με 400 Nm ροπής, που συνδυάζεται με 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, το οποίο έχει κοντύτερες σχέσεις μετάδοσης σε σχέση με αυτό της απλής έκδοση του Golf GTI.

Η κίνηση στέλνεται στον μπροστινό άξονα, εκεί όπου υπάρχει ηλεκτρομηχανικό μπλοκέ διαφορικό που αντικαθιστά το ηλεκτρονικό σύστημα XDS του απλού GTI. Τα 0-100 χλμ/ώρα το αυτοκίνητο τα κάνει σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη).

To Volkswagen Golf GTI Clubsport έχει αλλαγές στη γωνία καμπέρ στον μπροστά άξονα, νέες βάσεις ανάρτησης πίσω, νέες βάσεις τροχών, νέα ελατήρια και νέα αμορτισέρ, με την απόσταση από το έδαφος να είναι κατά 1,5 εκατοστό χαμηλότερη σε σχέση με το απλό GTI. Το σύστημα Dynamic Chassis Control (DCC) είναι και αυτό αναβαθμισμένο, έχοντας 15 ρυθμίσεις, ανάμεσα τους και η Special, ειδικά ρυθμισμένη για το Nurburgring.

Το μοντέλο φέρει διπίστονες δαγκάνες φρένων μπροστά με μεγαλύτερους δίσκους, με τα ABS και ESP να έχουν νέες ρυθμίσεις που αυξάνουν τα όρια ολίσθησης προκειμένου να βελτιωθεί η απόδοση και η σταθερότητα κατά το φρενάρισμα.

Στιλιστικά το μοντέλο ξεχωρίζει από το απλό GTI χάρη στους νέους προφυλακτήρες με ενσωματωμένο splitter, τις ζάντες 18″ και 19″, τη μεγαλύτερη αεροτομή, τον νέο διαχύτη, τις διπλές απολήξεις των εξατμίσεων και τα μαύρα γραφικά. Στο εσωτερικό οι αλλαγές περιορίζονται στις νέες ταπετσαρίες στα καθίσματα και στον νέο κόκκινο ατμοσφαιρικό φωτισμό.

Η Volkswagen ξεκαθαρίζει πως για την ώρα δεν έχει στα πλάνα της να προσφέρει την S έκδοση του Golf GTI Clubsport, όπως έκανε στη προηγούμενη γενιά, αφού τονίζει πως δεν υπάρχει λόγος για ένα τέτοιο μοντέλο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...