Εννιά ιδιωτικές εταιρείες που ασχολούνται με την κατασκευή και την επέκταση μιας κοινωνίας με χρήση το υδρογόνο, ανακοίνωσαν σήμερα ότι εγκαινιάζουν μια νέα προκαταρκτική επιτροπή με την ονομασία Japan Hydrogen Association (JH2A), για την προώθηση της δημιουργίας μιας αλυσίδας εφοδιασμού για το υδρογόνο και παγκόσμιων συνεργασιών στον τομέα του υδρογόνου.

Με το υδρογόνο να αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό και κεντρικό ρόλο στη συγκράτηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, η Ιαπωνία θα συνεχίσει να πρωτοστατεί παγκοσμίως μέσω καινοτόμων μέτρων. Με την ίδρυση μιας κοινωνίας υδρογόνου καθώς και τη συνεργασία με διάφορους ενδιαφερόμενους φορείς, η JH2A θα επιδιώξει να καλλιεργήσει μια βιομηχανία για υδρογόνο και να προωθήσει πρωτοβουλίες για την ανάπτυξή της.

Σε συνεργασία με άλλες εταιρείες, τοπικές κυβερνήσεις και οργανισμούς που είναι πρόθυμοι να υποστηρίξουν τέτοιες πρωτοβουλίες, η προκαταρκτική επιτροπή στοχεύει στη δημιουργία του νέου οργανισμού στις αρχές Δεκεμβρίου.

Μέλη της προκαταρκτική επιτροπής (με αλφαβητική σειρά) είναι οι εταιρίες: ENEOS Corporation, Iwatani Corporation, Kawasaki Heavy Industries, Kobe Steel, MITSUI & CO., Sumitomo Mitsui Financial Group, The Kansai Electric Power Company, Toshiba Corporation, και Toyota Motor Corporation.

Στις σχετικές ειδήσεις, η Toyota έκανε γνωστό ότι το εμπορικό λανσάρισμα του νέου υδρογονοκίνητου Mirai στην Ιαπωνία θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου, για να ακολουθήσουν λίγο αργότερα οι υπόλοιπες αγορές.