H Ιαπωνία συστήνει επιτροπή για την προώθηση του υδρογόνου

Σχετικά άρθρα

Εννιά ιδιωτικές εταιρείες που ασχολούνται με την κατασκευή και την επέκταση μιας κοινωνίας με χρήση το υδρογόνο, ανακοίνωσαν σήμερα ότι εγκαινιάζουν μια νέα προκαταρκτική επιτροπή με την ονομασία Japan Hydrogen Association (JH2A), για την προώθηση της δημιουργίας μιας αλυσίδας εφοδιασμού για το υδρογόνο και παγκόσμιων συνεργασιών στον τομέα του υδρογόνου.

Με το υδρογόνο να αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό και κεντρικό ρόλο στη συγκράτηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, η Ιαπωνία θα συνεχίσει να πρωτοστατεί παγκοσμίως μέσω καινοτόμων μέτρων. Με την ίδρυση μιας κοινωνίας υδρογόνου καθώς και τη συνεργασία με διάφορους ενδιαφερόμενους φορείς, η JH2A θα επιδιώξει να καλλιεργήσει μια βιομηχανία για υδρογόνο και να προωθήσει πρωτοβουλίες για την ανάπτυξή της.

Σε συνεργασία με άλλες εταιρείες, τοπικές κυβερνήσεις και οργανισμούς που είναι πρόθυμοι να υποστηρίξουν τέτοιες πρωτοβουλίες, η προκαταρκτική επιτροπή στοχεύει στη δημιουργία του νέου οργανισμού στις αρχές Δεκεμβρίου.

Μέλη της προκαταρκτική επιτροπής (με αλφαβητική σειρά) είναι οι εταιρίες: ENEOS Corporation, Iwatani Corporation, Kawasaki Heavy Industries, Kobe Steel, MITSUI & CO., Sumitomo Mitsui Financial Group, The Kansai Electric Power Company, Toshiba Corporation, και Toyota Motor Corporation.

Στις σχετικές ειδήσεις, η Toyota έκανε γνωστό ότι το εμπορικό λανσάρισμα του νέου υδρογονοκίνητου Mirai στην Ιαπωνία θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου, για να ακολουθήσουν λίγο αργότερα οι υπόλοιπες αγορές.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...