18 ιδιοκτήτες Chevrolet Corvette Z06 MY2015-2019 και Chevrolet Corvette Grand Sport ΜΥ2019-2019 μήνυσαν την General Motors επειδή οι ζάντες τους λυγίζουν, ραγίζουν και σπάνε.

Η μήνυση κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, στo Μίσιγκαν με τους ενάγοντες να υποστηρίζουν πως οι ζάντες των προαναφερθέντων μοντέλων κατασκευάστηκαν από φθηνότερα χυτά υλικά, δεν είναι σφυρήλατες, με την GM να χρησιμοποιεί λιγότερο υλικό για την κατασκευή τους, προκειμένου να μειώσει το βάρος τους.

Οι ιδιοκτήτες αναφέρουν επίσης στη μήνυσή τους πως παρότι τα αυτοκίνητά τους καλύπτονται από εγγύηση 3 ετών ή 36.000 μιλίων, η GM αρνείται συστηματικά να καλύψει τις ζημιές στις ζάντες. Έτσι ζητούν αποζημιώσεις που θα μπορούσαν να φτάσουν έως και τα 18 εκατ. δολάρια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται γνωστό το συγκεκριμένο ελάττωμα, αφού εδώ και χρόνια ιδιοκτήτες των Z06 και Grand Sport εκδόσεων της Corvette αναφέρουν στα forums αντίστοιχα προβλήματα στις ζάντες των αυτοκινήτων τους, ενώ τον Απρίλιο του 2020 μια άλλη ομάδα ιδιοκτητών Chevrolet Corvette Z06 και Chevrolet Corvette Grand Sport μήνυσαν την GM για τον ίδιο λόγο. Επίσης υπάρχουν 250 επίσημες καταγγελίες στη NHTSA για το συγκεκριμένο λόγο.