Η Tesla μειώνει εκ νέου την τιμή του Model S, εξαιτίας του Lucid Air

Σχετικά άρθρα

Πριν δύο ημέρες η Tesla ανακοίνωσε την μείωση της αρχικής του Model S κατά 3.000 δολάρια στις Η.Π.Α. και κατά €3.000 στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, η τιμή του μεγάλου αμερικάνικου ηλεκτρικού sedan στην αγορά της Αμερικής -μέχρι σήμερα το πρωί- ξεκινούσε από τα 71.990 δολάρια καιαπό τα τα 80.990 ευρώ στην Ελλάδα.

Ωστόσο, χθες, η Lucid Motors παρουσίασε την βασική έκδοση του Air, που έχει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 480 ίππων και προσφέρει αυτονομία 653 χιλιομέτρων, με την τιμή του να ξεκινά από τις 77.400 δολάρια, αλλά μειώνεται στα 69.900 δολάρια μετά την κρατική έκπτωση φόρου 7.500 δολαρίων που ισχύει στις ΗΠΑ.

Έτσι, η εταιρία του Elon Musk “έπρεπε” να απαντήσει και μείωσε εκ νέου την τιμή του Model S. Πλέον αυτή ξεκινά από τα 69.420 δολάρια, με πολλές αναφορές στις Η.Π.Α. να λένε ότι το νούμερο αυτό δεν είναι τυχαίο. Το 420 αναφέρεται στην ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης, καθώς η 20η Απριλίου (4/20, με τον αμερικάνικο τρόπο γραφής της ημερομηνίας) είναι η ανεπίσημη παγκόσμια ημέρα μαριχουάνας. Το 69, σε αφήνω να μαντέψεις το προφανές…

Επίσης το 420 είναι και η αξία της μετοχής της Tesla στο tweet που είχε κάνει ο Elon Musk στις 7 Αυγούστου του 2018 και υποστήριζε πως είχε βρει χρηματοδότηση προκειμένου η Tesla να βγει από το χρηματιστήριο και να γίνει ιδιωτική εταιρία, ένα tweet που κόστισε 40 εκατ. δολάρια (πρόστιμο 20 εκατ. δολαρίων στην Tesla και 20 εκατ. δολαρίων στον Elon Musk), ενώ ανάγκασε τον Musk να παραιτηθεί από την θέση του προέδρου της Tesla, παραμένοντας ωστόσο CEO της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...