Ανακαλούνται 68.667 Chevrolet Bolt και Opel Ampera-e λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Σχετικά άρθρα

Η General Motors ανακοίνωσε πως ανακαλεί 68.667 Bolt παγκοσμίως, ανάμεσά τους και τα Opel Ampera-e, που κατασκευάστηκαν μεταξύ Μάϊου 2016 και Μάϊου 2019, επειδή οι μπαταρίες τους, παραγωγής της LG Chem, μπορεί να πάρουν φωτιά.

Η εταιρία αναφέρει πως η φωτιά μπορεί να προκληθεί ακόμη και όταν τα Bolt είναι σβηστά, σταθμευμένα και εκτός φόρτισης. Γι’αυτό ζητά από τους ιδιοκτήτες των προς ανάκληση Bolt και Ampera-e να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους έξω από τα γκαράζ του σπιτιού τους, μακριά από σπίτια και άλλα αυτοκίνητα.

Η GM γνωρίζει τουλάχιστον 5 περιστατικά πυρκαγιάς σε Chevrolet Bolt που σχετίζονται με το ζήτημα, στα οποία έχουν τραυματιστεί 2 άνθρωποι. Επίσης σε μια από τις περιπτώσεις πήρε φωτιά και ένα σπίτι.

Η εταιρία δεν έχει βρει μέχρι σήμερα οριστική λύση για το πρόβλημα, γι’αυτό αρχικά θα εγκαταστήσει στα προς ανάκληση μοντέλα νέο λογισμικό που θα περιορίζει την φόρτιση της μπαταρίας στο 90% της χωρητικότητάς της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...