Τον Ιούνιο του 2019 η διάθεση του Opel Ampera-e σταμάτησε στην Ευρώπη, εξαιτίας της κατάργησης του συνόλου των κοινών σασί με την General Motors, λόγω της εξαγοράς των Opel και Vauxhall από τον όμιλο PSA, που ανακοινώθηκε στις 5 Μαρτίου 2017.

Από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2016, όταν και ξεκίνησε η διάθεση του έως και το καλοκαίρι του περασμένου χρόνου, το compact αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο είχε κάνει συμπαθητικές πωλήσεις, με την Opel να παραδίδει 7.159 αυτοκίνητα.

Ωστόσο, ένα εξ’αυτών έγινε παρανάλωμα του πυρός στην πόλη Langenfeld της Γερμανίας. Το εν λόγω Ampera-e βρισκόταν συνδεδεμένο με έναν δημόσιο φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος (AC), κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σε κάποια στιγμή εμφανίστηκαν καπνοί και ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία της γερμανικής πόλης. Αυτή έφτασε άμεσα στον σημείο, με την ώρα να ήταν περίπου 01:00, με τους πυροσβέστες να προσπαθούσαν να σβήσουν το αυτοκίνητο με νερό, επικεντρώνοντας την προσοχή τους στο εμπρός μέρος, όπου στα συμβατικά αυτοκίνητα συνήθως υπάρχει κινητήρας.

Αυτό, όμως, δεν ισχύει για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς η φωτιά προέρχεται κυρίως από την μπαταρία, που βρίσκεται στο πάτωμα του αυτοκινήτου, και το νερό χρησιμεύει στην μείωση της θερμοκρασίας της μπαταρίας. Μετά από περίπου πέντε ώρες η φωτιά έσβησε, με τους πυροσβέστες να τοποθετούν το αυτοκίνητο μέσα σε ένα μεταλλικό κουτί, το οποίο ήταν γεμάτο με 5.000 λίτρα νερό, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τυχόν αναζωπύρωση.