Στο πλαίσιο μιας κοινής έρευνας της γενικής εισαγγελίας της Πόλης του Μεξικού και του εισαγγελέα της πολιτείας Morelos, την περασμένη Πέμπτη οι αρχές εισέβαλαν στο σπίτι του πρώην αρχηγού της αστυνομίας της Πόλης του Μεξικού, Raymundo Collins, και κατάσχεσαν 41 αυτοκίνητα, τρία jet skis, ένα ATV, μια μοτοσυκλέτα και μια πλούσια συλλογή από πίνακες ζωγραφικής.

Στις 3 Ιανουαρίου, ο Collins κατηγορήθηκε ότι αφαίρεσε τουλάχιστον 331.000 δολάρια, ενώ ήταν διευθυντής του ινστιτούτου στέγασης της Πόλης του Μεξικού, από τον Δεκέμβριο του 2012 έως τον Αύγουστο του 2018. Στις 14 Ιανουαρίου, η Ιντερπόλ εξέδωσε ένταλμα για τη σύλληψη του.

Ο πρώην επικεφαλής εξετάζεται επίσης για παράνομη αγορά ακινήτου στο δήμο Alvaro Obregon της Πόλης του Μεξικού, αξίας 3,3 εκατ. δολαρίων, και του έχει ήδη επιβληθεί πρόστιμο 15,1 εκατομμυρίων δολαρίων για την εν λόγω συναλλαγή, ενώ του έχει απαγορευτεί να υπηρετήσει σε δημόσια αξιώματα για δύο χρόνια.

Ανάμεσα στα κατασχεθέντα αυτοκίνητα βρίσκουμε κλασικά παραδείγματα από διαφορετικές εποχές, όπως δύο Ford Mustang δεύτερης γενιάς, μια Corvette (C3), μια Cadillac Eldorado του 1959, ένα Lincoln Cosmopolitan του 1951, ένα Ford Model T του 1927 και ένα κλασικό Land Rover Defender.

Ο Collins άρχισε να υπηρετεί ως αρχηγός της αστυνομίας τον Ιούλιο του 2018 και κατείχε τη θέση μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018. Δικαστής της Πόλης του Μεξικού εξέδωσε ένταλμα για τη σύλληψή του στις 8 Σεπτεμβρίου, αλλά πιστεύεται ότι κρύβεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ως εκ τούτου, η γενική εισαγγελία του Μεξικού υπέβαλε αίτημα έκδοσης στις ΗΠΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο.