Η Apple πατεντάρει τεχνολογία ανίχνευσης ρωγμών για τα τζάμια των αυτοκινήτων

Σχετικά άρθρα

Την περασμένη άνοιξη η Apple πατένταρε τεχνολογία για “έξυπνα” παράθυρα αυτοκινήτων, και απ’ότι φαίνεται η εταιρία με έδρα το Palo Alto της Καλιφόρνια εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πρόσφατα, κατέθεσε αίτηση για ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια νέα τεχνολογία που θα ανιχνεύει ρωγμές στο παρμπρίζ ενός αυτοκινήτου, στο γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και εμπορικών σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η νέα τεχνολογία της Apple θα “στριμώχνει” ένα αγώγιμο φιλμ ανάμεσα στα δύο τζάμια του παρμπρίζ, και θα χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια για να ανιχνεύει τυχόν ρωγμές στο γυαλί. Η Apple σημειώνει ότι το σύστημά της έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει μικρές ρωγμές που θα μπορούσαν να καταστρέψουν το σύστημα θέρμανσης του παρμπρίζ, καθώς οι μικρές ρωγμές μπορούν να διαβρώσουν και να καταστρέψουν αυτά τα ζωτικής σημασίας στοιχεία θέρμανσης.

Επιπλέον, η έγκαιρη αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων θα μπορούσε να εξοικονομήσει χρήματα, καθώς η αντικατάσταση ενός παρμπρίζ, υψηλής τεχνολογίας ή όχι, είναι δαπανηρή. Η τεχνολογία της Apple έχει πολλές πιθανές χρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης κάποιου που εισβάλλει στο όχημα.

Το σύστημα της εταιρίας θα μπορούσε, θεωρητικά, να μπλοκάρει το όχημα, αν εντοπίσει σημαντική ζημιά στο παράθυρο, ώστε να αποτρέψει την κλοπή. Όπως συμβαίνει με κάθε νέα τεχνολογία αυτοκινήτου, και αυτή της Apple θα ειδοποιεί τον ιδιοκτήτη μέσω email ή με ειδοποίηση στο smartphone.

ΠηγήUSPTO

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...