Επίσημο: Ο George Russell στην θέση του Lewis Hamilton στο GP του Sakhir

Σχετικά άρθρα

Η Mercedes ανακοίνωσε πως ο πιλότος που θα αντικαταστήσει τον Lewis Hamilton στο GP του Sakhir είναι ο George Russell, με την Williams να ανακοινώνει από την μεριά της πως ο Jack Aitken θα είναι ο πιλότος που θα οδηγήσει το μονοθέσιο του Russell στο συγκεκριμένο GP.

Χθες έγινε γνωστό πως ο Lewis Hamilton θα χάσει το 2ο GP του Μπαχρέιν μιας και διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό, με την Williams να δίνει την άδεια στον Russell να οδηγήσει για λογαριασμό της Mercedes.

O Βρετανός γίνεται μόλις ο 5ος πιλότος που αγωνίζεται για τη Mercedes-AMG Petronas F1 Team από το 2010, και ο τρίτος Βρετανός που εκπροσωπεί τη Mercedes-Benz στην F1 μετά τον Sir Stirling Moss και τον Lewis Hamilton.

Ο Russell είναι μέλος του προγράμματος Mercedes-Benz Junior από το 2017, όταν κέρδισε το πρωτάθλημα GP3 Series, ενώ έναν χρόνο μετά κέρδισε και το πρωτάθλημα της Formula 2. Ο επικεφαλής της ομάδας και διευθύνων σύμβουλος της Toto Wolff δήλωσε:

Πρώτα απ ‘όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πιστούς συνεργάτες μας στη Williams για τη συνεργασία και την ανοιχτή τους σκέψη, καθιστώντας δυνατή την μετάβαση του George στη Mercedes γι’αυτό το Σαββατοκύριακο. Οι συνομιλίες με την ομάδα της Williams ήταν θετικές και ρεαλιστικές, και αυτοί ήταν οι βασικοί παράγοντες για την επίτευξη της συμφωνίας.

Δεν θα είναι εύκολο ο George να κάνει την μετάβαση από την Williams στην W11, αλλά είναι έτοιμος να αγωνιστεί και έχει λεπτομερή κατανόηση των ελαστικών του 2020 και του πώς αποδίδουν σε αυτή τη γενιά μονοθεσίων. Ο George έχει δείξει εντυπωσιακή φόρμα φέτος με την Williams, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην άνοδο του grid, και είμαι αισιόδοξος ότι θα προσφέρει τα μέγιστα μαζί με τον Valtteri, ο οποίος θα είναι ένα απαιτητικό σημείο αναφοράς γι’αυτόν.

Αυτός ο αγώνας θα σηματοδοτήσει ένα μικρό ορόσημο για εμάς, καθώς βλέπουμε ένα μέλος του Junior προγράμματος μας να αγωνίζεται για την Mercedes για πρώτη φορά. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε αυτό το Σαββατοκύριακο και το επίκεντρο των αθλητικών μας προσπαθειών θα είναι πίσω από τον Valtteri και τον George προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε τη βαθμολογία μας ως ομάδα. Αλλά, φυσικά, οι σκέψεις μας είναι επίσης με τον Lewis, που θα τον υποστηρίξουμε όσο μπορούμε προκειμένου να έχει ταχεία ανάρρωση κατά τη διάρκεια της περιόδου απομόνωσης.

Ο Russell από την μεριά του δήλωσε:

Αρχικά θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους στην Williams που μου έδωσαν αυτήν την ευκαιρία. Παρότι θα φορώ διαφορετική αγωνιστική φόρμα αυτό το Σαββατοκύριακο, είμαι οδηγός της Williams και θα ενθαρρύνω την ομάδα μου σε κάθε βήμα. Την απόφαση αυτή την βλέπω ως μια εξαιρετική ευκαιρία να μάθω από την καλύτερη ομάδα του grid αυτή τη στιγμή και να επιστρέψω στη Williams βελτιωμένος, με ακόμη περισσότερη ενέργεια και εμπειρία για να βοηθήσω την ομάδα να προχωρήσει περισσότερο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στη Mercedes για την εμπιστοσύνη τους σε μένα. Προφανώς, κανείς δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον Lewis, αλλά από την πρώτη στιγμή που θα βρεθώ στο μονοθέσιο, θα δώσω τα πάντα για την ομάδα για να καλύψω την απουσία του. Το πιο σημαντικό όμως είναι να αναρρώσει ο Lewis. Του εύχομαι ταχεία ανάρρωση. Ανυπομονώ πραγματικά για την ευκαιρία που μου δόθηκε και δεν μπορώ να περιμένω την ώρα να βρεθώ στη πίστα αυτή την εβδομάδα.

Ο 25χρονος Aitken είναι αναπληρωματικός οδηγός της Williams και θα κάνει το ντεμπούτο του στη Formula 1. Φέτος αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Formula 2 όπου ανέβηκε δύο φορές στο βάθρο, ενώ 8 ακόμη φορές βρέθηκε μέσα στους βαθμούς.

Ο Jack Aitken σχολίασε:

Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω την ευκαιρία να κάνω το ντεμπούτο μου στην Formula 1 με την Williams το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και είμαι πολύ χαρούμενος που ο Goerge έχει και την ευκαιρία του. Το εννοούσα πραγματικά όταν έλεγα πως ένιωθα σαν στο σπίτι μου από τότε που μπήκα στη Williams νωρίτερα αυτό το έτος, οπότε να μου δοθεί η ευκαιρία να βοηθήσω την ομάδα αυτό το Σαββατοκύριακο είναι τουλάχιστον μια εξαιρετικά ικανοποιητική ευκαιρία για εμένα.

Θα κάνω ό, τι μπορώ για να προετοιμαστώ τις επόμενες μέρες, αλλά αλήθεια, νιώθω ότι ήμουν έτοιμος από τη Μελβούρνη. Θέλω επίσης να ευχηθώ στον Lewis ταχεία ανάρρωσή και καλή τύχη στον George που θα έχει την ευκαιρία να οδηγήσει το μονοθέσιο της Mercedes αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Williams, Simon Roberts πρόσθεσε:

Η μακροχρόνια συνεργασία μας και η συνεργασία του George με τη Mercedes δεν είναι μυστικό και γι ‘αυτό χαίρομαι που ο George έχει αυτή τη μοναδική ευκαιρία να οδηγήσει για την Mercedes. Εργαστήκαμε σκληρά για να διασφαλίσουμε πως θα μπορούσε να γίνει η συμφωνία με τη Mercedes, για να του δοθεί αυτή η φανταστική ευκαιρία. Ο George παραμένει οδηγός της Williams και ανυπομονούμε να επιστρέψει φρέσκος από αυτήν την εμπειρία και του εύχομαι έναν επιτυχημένο αγώνα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Είμαστε επίσης ενθουσιασμένοι που είμαστε σε θέση να δώσουμε σε ένα άλλο Βρετανό, στον Jack Aitken την ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο του στη Formula 1. Ο Jack προσχώρησε στη Williams στην αρχή αυτής της σεζόν, και παρά τους περιορισμούς του Covid-19, που σημαίνει ότι δεν είμαστε σε θέση να αλληλοεπιδράσουμε μαζί του όσο θα θέλαμε, έγινε γρήγορα ένα πολύ δημοφιλές μέλος της ομάδας. Ανυπομονούμε να τον δούμε να οδηγεί το μονοθέσιο και να βασίζεται στην προηγούμενη εμπειρία του στην οδήγηση του μονοθεσίου, αλλά και να δούμε τι μπορεί να πετύχει κατά την διάρκεια των κατατακτηρίων και του αγώνα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...