Τα μελλοντικά αυτοκίνητα ίσως έχουν 3D κουμπιά αφής στις λαβές της πόρτας

Σχετικά άρθρα

Η φινλανδική Canatu υπόσχεται πως τα αυτοκίνητα του αύριο θα διαθέτουν έξυπνες επιφάνειες στο μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού τους, ανάμεσά τους και 3D κουμπιά αφής στις λαβές της πόρτας.

Η εταιρία έχει αναπτύξει ένα υλικό που ονομάζει Carbon nanoBud. Αυτό μπορεί να τεντωθεί περισσότερο από 200%, ενώ μπορεί να κάμπτεται σε ακτίνα μικρότερου του 1 χιλιοστού.

Η Canatu υποστηρίζει πως μπορεί να δημιουργήσει ελαφριά τρισδιάστατα χειριστήρια αφής για τον έλεγχο των ηλεκτρικών παραθύρων, των καθρεφτών και των καθισμάτων, τρισδιάστατα κουμπιά και διακόπτες για το τιμόνι, απτικές τρισδιάστατες περιοχές ελέγχους για μείωση της απόσπασης προσοχής του οδηγού, καθώς και οθόνες που παραμένουν “κρυφές” μέχρι να χρειαστούν.

Το βέβαιο είναι πως η συγκεκριμένη τεχνολογία θα περάσει στη παραγωγή και τα μελλοντικά αυτοκίνητα θα επωφελούνται από αυτή. Συγκεκριμένα, η εταιρία αναφέρει πως τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να τοποθετηθεί αρχικά σε αυτοκίνητα με αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 3

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...