Τα πρώτα Ford Mustang Mach-E έφτασαν στην Ευρώπη και την Νορβηγία

Σχετικά άρθρα

Η Ford είχε προγραμματίσει να ξεκινήσει την μαζική παραγωγή του ηλεκτρικού Mustang Mach-E από τον περασμένο Μάιο, αλλά η πανδημία του νέου κορωνοϊού άλλαξε τα σχέδια της εταιρίας. Για επιλεγμένες αγορές της Ευρώπης, η Ford είχε ενημερώσει όσους είχαν παραγγείλει το αυτοκίνητο ότι οι παραδόσεις του ηλεκτρικού SUV θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2021, μια καθυστέρηση περίπου έξι μηνών σε σχέση με τον αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Φαίνεται, όμως, ότι οι πελάτες της Ford στη Νορβηγία θα είναι οι πρώτοι στην Ευρώπη που θα παραλάβουν το Mustang Mach-E, καθώς οι συγκεκριμένες φωτογραφίες “ανέβηκαν” από την Ford Νορβηγίας στα κοινωνικά δίκτυα. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα θα διανεμηθούν στις αντιπροσωπείες της εταιρίας στην σκανδιναβική χώρα, ώστε να γίνουν διαθέσιμα για test drives, με τις παραδόσεις στους πελάτες να ξεκινούν αμέσως μετά.

H Ford έχει κάνει γνωστό ότι στο δίκτυο ταχυφορτιστών της Ionity στην Ευρώπη, η μπαταρία του ηλεκτρικού Mustang Mach-E θα ανακτά ενέργεια για έως και 119 χλμ μέσα σε μόλις 10 λεπτά. Αυτό προήλθε μετά από δοκιμές που πραγματοποίησε η Μπλε Οβάλ εταιρεία σε πραγματικές συνθήκες, με το νούμερο της αυτονομίας να είναι βελτιωμένο κατά 26 χλμ., ή σχεδόν 30%, σε σχέση με προηγούμενες εκτιμήσεις της εταιρίας μέσω προσομοιώσεων.

Οι παραδόσεις του Mustang Mach-E στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2021 και προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις. Η πισωκίνητη Mustang Mach-E αποδίδει 269 άλογα στην έκδοση με τη μικρή μπαταρία (standard-range), 294 ίππους σε εκείνη με τη μεγαλύτερη (extended-range) και ροπή 430 Nm εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα από 6,1 μέχρι 6,2 δευτερόλεπτα.

Η τετρακίνητη Mustang Mach-E αποδίδει 269 άλογα με την standard-range μπαταρία, 351 ίππους με την μπαταρία extended-range και ροπή 580 Nm εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα από 5,1 μέχρι 5,6 δευτερόλεπτα.

Η Mustang Mach-E First Edition (μη διαθέσιμη στην ελληνική αγορά) είναι τετρακίνηση και φορά την extended-range μπαταρία στο βασικό εξοπλισμό της. Αποδίδει 351 άλογα με 580 Nm ροπής και επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ/ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα.

Η τετρακίνηση Mustang Mach-E GT με την extended-range μπαταρία στο βασικό εξοπλισμό της, αποδίδει 487 ίππους με 860 Nm ροπής και επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ/ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα.

Το Mustang Mach-E προσφέρει αυτονομία έως και 610 χλμ στο πρωτόκολλο WLTP.

Διάβασε ακόμα

Με έως 483 χλμ. αυτονομία το Ford Mustang Mach-E, σύμφωνα με την EPA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...