Το Renault Zoe το best-seller ηλεκτρικό της Ευρώπης

Σχετικά άρθρα

Το Renault Zoe παραμένει το best-seller ηλεκτρικό μοντέλο στην ευρωπαϊκή αγορά, αφού κατά τους 11 μήνες του 2020 σημείωσε περισσότερες από 84.000 πωλήσεις, σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Το Zoe αποτελεί το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε πωλήσεις σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία, ενώ από τότε που κυκλοφόρησε η πρώτη του γενιά έχουν πουληθεί στην Ευρώπη περισσότερα από 268.000 Ζoe.

Η Renault ηγείται της ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων, με 95.985 πωλήσεις μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου 2020. Η απόδοση αυτή αντιστοιχεί σε μία αύξηση της τάξης του 80% στις ταξινομήσεις ηλεκτρικών οχημάτων συγκριτικά με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Το Renault Kangoo Z.E., από το 2010 που λανσαρίστηκε, είναι το πιο δημοφιλές ηλεκτρικό ελαφρύ επαγγελματικό στην Ευρώπη με πωλήσεις 57.595 μονάδων. Από τις αρχές του έτους, μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου έχουν ταξινομηθεί 8.498 Kangoo Z.E., κάτι που σημαίνει ότι το ένα στα τρία ηλεκτρικά LCV που πωλούνται στην Ευρώπη, είναι Renault Kangoo.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα