Το Σεπτέμβριο του 2018 η Renault είχε ανακοινώσει ότι θα σταματήσει να πουλά τα μοντέλα της Dacia ως rebadged με τα σήματά της στις αγορές της Ρωσίας και Βραζιλίας, έτσι ώστε να κάνει το σήμα της πιο upmarket και στις συγκεκριμένες αγορές. Ωστόσο, χθες η γαλλική εταιρία παρουσίασε το νέο Duster, το οποίο -όπως βλέπεις- φέρει τα σήματα της.

Μέχρι σήμερα, η Renault πωλούσε στη Ρωσία το Duster πρώτης γενιάς, παρά το ότι η Dacia κυκλοφορεί στην αγορά της Ευρώπης τη δεύτερη γενιά του μοντέλου από τον Δεκέμβριο του 2017. Έχοντας φτάσει σχεδόν στο μέσο του κύκλου ζωής του μοντέλου, μέσα στο 2021 -λογικά- θα δούμε το facelift του μοντέλου της Dacia.

Για το πως θα μοιάζει αυτό, ίσως θα πρέπει να πάρουμε μια ιδέα από το νέο Duster που παρουσίασε χθες στη Ρωσία η Renault. Στα οκτώ του χρόνια στην αγορά της Ρωσίας, το Renault Duster έχει καταφέρει να πουλήσει πάνω από 440.000 μονάδες, με την παραγωγή του να γίνεται στο εργοστάσιο της γαλλικής εταιρίας στη Μόσχα, το οποίο παράγει επίσης τα Kaptur, Arkana και Nissan Terrano.

Το νέο Duster της Ρωσίας φέρει μια πιο δυναμική, εκσυγχρονισμένη σχεδίαση με ανάγλυφες επιφάνειες, νέα γρίλια και νέα φώτα ημέρας LED, τα οποία πιθανότατα θα τα δούμε και στο ευρωπαϊκό Duster.