Όλοι θυμόμαστε τι συνέβη στον Stoffel Vandoorne όταν ήταν teammate του Fernando Alonso στη McLaren, με τον 28χρονο Βέλγο να έρχεται στην Formula 1 μετά την πανεύκολη κατάκτηση του πρωταθλήματος της F2 (τότε GP2), το 2015.

Το 2021, ο 39χρονος Ισπανός θα επιστρέψει επισήμως στην ενεργό δράση, οδηγώντας για την Alpine F1, και παρά τη διετή αποχή του από την Formula 1 ο Ισπανός καθίσταται φαβορί στην μάχη με τον νέο του teammate, Esteban Ocon. Τι πιστεύει, όμως, ο 24χρονος Γάλλος για τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή;

Το όνομά μου δεν είναι [Stoffel] Vandoorne. Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη στη McLaren, αλλά δεν περιμένω να βιώσω την ίδια μοίρα με αυτόν απέναντι στον Fernando. Ο Fernando είναι ένας πολύ ταλαντούχος οδηγός, δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. Θα είναι πολύ δύσκολο να τον νικήσω, το γνωρίζω. Αλλά θα πιέσω όσο πιο δυνατά μπορώ και θα κάνει το ίδιο. Δεν τον φοβάμαι. Αν είχα [φόβους], θα έπρεπε να φύγω αμέσως από τη Formula 1.

Ο Ocon συνέκρινε την κατάσταση με τη σύντομη περίοδο του στο DTM το 2016, όταν τέθηκε απέναντι στον καταξιωμένο και δύο φορές πρωταθλητή του πρωταθλήματος, Gary Paffett, με τον Γάλλο να συμπληρώνει:

Με εντυπωσίασε από την πρώτη μέρα. Ήταν απίστευτα γρήγορος και αξιόπιστος, οπότε νομίζω ότι θα είναι το ίδιο με τον Fernando. Από την αρχή, θα είναι εκεί με τους άλλους. Ήδη τώρα συμμετέχει ενεργά στις τεχνικές συναντήσεις της ομάδας.