Με τα δημοσιεύματα να φουντώνουν πως το 2024-2025 η Apple θα βγάλει στην αγορά το δικό της αυτοκίνητο, ο CEO της VW, Herbert Diess, δήλωσε πως βλέπει την Apple ως ένα σοβαρό ανταγωνιστή τους.

Ο Diess πρόσθεσε πως όλοι οι τεχνολογικοί γίγαντες που εισβάλλουν στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας αποτελούν πολύ μεγαλύτερη πρόκληση για το VW Group σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς της αντιπάλους, όπως η Toyota.

Ανυπoμονούμε για νέους ανταγωνιστές που σίγουρα θα επιταχύνουν τις αλλαγές στον κλάδο μας και θα φέρουν νέες δεξιότητες. Η τεράστια χρηματιστηριακή αξία και η σχεδόν απεριόριστη πρόσβαση σε πόρους εμπνέουν μεγάλο σεβασμό,

έγραψε ο Diess στο προφίλ του στο LinkedIn, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αναφορές που θέλουν την Apple να αναπτύσσει ένα αυτόνομο αυτοκίνητο.

Ο Diess βλέπει την Apple ως έναν σοβαρό αντίπαλο της VW, με την μετοχή της Apple χθες να αυξάνεται κατά 3%, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίηση της εταιρίας να αυξηθεί κατά 62 δισ. δολάρια, περισσότερο από όση είναι η συνολική κεφαλαιοποίηση της GM (60,7 δισ. δολάρια). Συγκεκριμένα η χρηματιστηριακή αξία της Apple ανέρχεται στα 2,24 τρισ. δολάρια, ενώ αυτή της VW στα 98,58 δισ. δολάρια.