Η Ιαπωνία θα απαγορεύσει την πώληση αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου έως το 2035

Σχετικά άρθρα

Όπως είχε ανακοινώσει η ιαπωνική κυβέρνηση έως το 2035 θα απαγορεύσει την πώληση νέων οχημάτων που κινούνται με βενζίνη ή πετρέλαιο, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για μηδενικές εκπομπές άνθρακα ως το 2050.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Yoshihide Suga δεσμεύτηκε τον περασμένο Οκτώβριο πως η Ιαπωνία θα επιτύχει μηδενικές εκπομπές άνθρακα ως το 2050, ωθώντας τους μεγάλους ομίλους να προετοιμάσουν στρατηγικές για να περιορίσουν τις εκπομπές τους CO2.

Η ιαπωνική κυβέρνηση θα καταργήσει τις πωλήσεις νέων βενζινοκίνητων αυτοκινήτων μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2030, ευνοώντας τα ηλεκτρικά οχήματα, τα υβριδικά αλλά και τα αυτοκίνητα με κινητήρες υδρογόνου, ευθυγραμμιζόμενη με μία παγκόσμια στροφή απομάκρυνσης από τα οχήματα συμβατικής τεχνολογίας.

Για να επιταχύνει τη διάδοση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η ιαπωνική κυβέρνηση θέλει να μειώσει το κόστος των μπαταριών κατά περισσότερο από 50% έως το 2030. Επιπλέον, θα επεκτείνει την χρήση υδρογόνου στη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και στον τομέα των μεταφορών, θέτοντας ως στόχο να καταναλώνει ετησίως 3 εκατ. τόνους υδρογόνου έως το 2030 και περίπου 20 εκατ. τόνους έως το 2050, όταν το 2017 κατανάλωσε 200 τόνους.

Η κυβέρνηση θέλει να υποστηρίξει αυτήν την αναδιάρθρωση της οικονομίας με φορολογικά κίνητρα και με άλλη χρηματοδοτική βοήθεια, ελπίζοντας πως οι “πράσινες επενδύσεις” θα ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη κατά περίπου 700 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως έως το 2030 και περίπου 1,5 τρισεκατομμύρια ευρώ έως το 2050.

Την ανακοίνωση αυτή από την Ιαπωνία υποδέχθηκαν με ικανοποίηση οι υπέρμαχοι του περιβάλλοντος και ο ΟΗΕ. Η χώρα θέλει να αυξήσει τα οχήματα με χαμηλές εκπομπές -τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά- σε 50% και σε 70% αντίστοιχα, ως το 2030, από το 40% που ήταν το 2019.

Σήμερα η Ιαπωνία είναι η πέμπτη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου με τις περισσότερες εκπομπές CO2 ετησίως και μέχρι το 2050 θέλει να αυξήσει την ενέργεια που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές, έτσι ώστε αυτή να αντιπροσωπεύει το 50 έως 60% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, (20% σήμερα), μειώνοντας παράλληλα την εξάρτησή της από την πυρηνική ενέργεια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...