Helmut Marko: Αυτοί είναι οι λόγοι που πήραμε τον Perez

Σχετικά άρθρα

Πέντε ημέρες μετά την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν, η Red Bull Racing ανακοίνωσε ότι ο Sergio Perez θα τρέξει για λογαριασμό της το 2021, αντικαθιστώντας τον Alexander Albon. Ο τελευταίος παραμένει στην αυστριακή ομάδα ως εφεδρικός οδηγός και ως οδηγός δοκιμών, κάνοντας δουλειά στον προσομοιωτή και στις δοκιμές των ελαστικών, αλλά η Red Bull είναι διατεθειμένη να τον δανείσει σε οποιαδήποτε ομάδα χρειαστεί οδηγό μέσα στη χρονιά.

Μιλώντας στο Motorsport.com για τους λόγους για τους οποίους προτιμήθηκε ο Perez, ο σύμβουλος της Red Bull για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό Helmut Marko εξήγησε ότι δεν εξέτασαν μόνο την ταχύτητα του Μεξικανού, τονίζοντας:

Το πρώτο πράγμα που είδαμε ήταν η απίστευτη θετική καμπύλη της απόδοσης του. Πιστεύω ότι ήταν σίγουρα η καλύτερη του σεζόν από τότε που ήρθε στη Formula 1.

Το άλλο ήταν: στον αγώνα που κέρδισε, ο [George] Russell δεν πλησίασε σημαντικά με τη Mercedes, παρά το ότι ο τελευταίος είχε καλύτερα ελαστικά. Για να μπορέσει να έχει αυτό το ρυθμό και να οδηγήσει αρκετά γρήγορα ώστε να κρατήσει τον αντίπαλο υπό έλεγχο χωρίς να καταστρέψει τα ελαστικά, αυτός [ο Perez] το απέδειξε πολύ καλά σε μερικούς αγώνες. Ήταν επίσης άτυχος μερικές φορές, για παράδειγμα όταν εγκατέλειψε από την τρίτη θέση στο Μπαχρέιν.

Και τέλος, υπάρχει το γεγονός ότι έχει οδηγήσει πολλές σεζόν με τον κινητήρα της Mercedes, και γνωρίζει την “οδηγησιμότητα” και την απόκριση του. Όλα αυτά τα πράγματα “μίλησαν” γι ‘αυτόν.

Ο [Nico] Hulkenberg ήταν την τελευταία του χρονιά με τη Renault. Πιθανότατα δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τους τρεις αγώνες που οδήγησε μονοθέσιο με κινητήρα της Mercedes, επειδή ήταν πιο πολύ απασχολημένος με το στήσιμο του μονοθέσιου, παρά με τη συλλογή δεδομένων.

Συνεχίζοντας, ο Marko είπε ότι η Red Bull έπρεπε να έχει ένα πιο δυνατό δίδυμο οδηγών το 2021, για να αποτρέψει τις αυξανόμενες απειλές των McLaren και Renault, αλλά και για να είναι ικανό να αναστατώσει τη Mercedes, λέγοντας:

Πρέπει να υποθέσουμε ότι η McLaren θα κάνει ένα βήμα μπροστά με τον κινητήρα της Mercedes, και ότι η Renault και η Ferrari πιθανότατα θα βελτιωθούν. Αν στις κατατακτήριες είσαι πίσω πέντε δέκατα, δεν θα είσαι τέταρτος, θα είσαι έβδομος ή όγδοος. Και αυτό σε κάνει άχρηστο για την ομάδα, με την έννοια ότι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα παιχνίδια της στρατηγικής.

Στο Abu DHabi, η Mercedes δεν μπορούσε να κάνει τίποτα [από θέμα στρατηγικής], ή μόνο με πολύ ρίσκο. Ο [Valtteri] Bottas θα ήταν αυτός που θα φορούσε μαλακά ελαστικά, αλλά θα έβγαινε πίσω από τον Albon, και το να προσπεράσεις στην πίστα του Abu Dhabi είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Επειδή ο Albon έκανε έναν πολύ καλό αγώνα και ήταν πολύ κοντά στη Mercedes, αυτοί δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τη συνηθισμένη στρατηγική τους. Θέλουμε να γίνουμε ξανά παγκόσμιοι πρωταθλητές το επόμενο έτος. Γι ‘αυτό χρειαζόμαστε ένα δυνατό ζευγάρι οδηγών με το οποίο θα μπορούμε να κάνουμε όλες τις στρατηγικές.

Κλείνοντας, ο Marko είπε ότι η Red Bull δεν περιμένει από τον Perez να έρθει στην ομάδα και να νικά τακτικά τον Verstappen, αλλά θέλει να βρίσκεται κοντά στον Ολλανδό, λέγοντας:

Ο Perez πρέπει να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον Max κατά τη διάρκεια του αγώνα. Θα δούμε στις κατατακτήριες, καθώς κανείς δεν έχει καταφέρει να φτάσει ακόμα στο επίπεδό του. Μπορεί να είναι πίσω του το πολύ δύο δέκατα, ή κάπου εκεί, ίσως ακόμη λιγότερο.

Χρειαζόμαστε μια δύναμη ως ομάδα, που θα μπορούμε να ανταγωνιστούμε τη Mercedes με δύο οδηγούς. Περιμένω ότι θα είμαστε και πάλι αντίπαλοι της Mercedes. Θέλουμε ο Perez να είναι ότι ο Bottas στην Mercedes.

Διάβασε ακόμα

Η Red Bull είχε επαφές με τον Hulkenberg αλλά όχι με τον Vettel

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...