Ο Jean Todt, νυν πρόεδρος της FIA και πρώην επικεφαλής της Ferrari την περίοδο 1993 – 2007, πιστεύει πως η κυριαρχία του Lewis Hamilton και της Mercedes έχει ξεπεράσει την κυριαρχία του Michael Schumacher με την Ferrari, στα “χρυσά” χρόνια της Scuderia, στα οποία ο Todt βρισκόταν στο τιμόνι της ιταλικής ομάδας.

Τότε ο Michael Schumacher κατέκτησε τα 5 από τα 7 παγκόσμια πρωταθλήματά του, μεταξύ 2000 και 2004, με την Scuderia να παίρνει 6 συνεχόμενα πρωταθλήματα κατασκευαστών από το 1999 έως το 2004.

Η Mercedes έχει κυριαρχήσει στην υβριδική εποχή της Formula 1 και από το 2014 έως και το 2020 έχει πάρει και τα 7 πρωταθλήματα κατασκευαστών.

Γι’αυτό πολύ συγκρίνουν ποιος συνδυασμός είναι πιο πετυχημένος, με τον Todt να δηλώνει πως ο Schumacher και ο Hamilton είναι δύσκολο να συγκριθούν, αλλά πιστεύει πως η κυριαρχία Hamilton και Mercedes ξεπερνά την κυριαρχία του συνδυασμού Schumacher/Ferrari.

Συγκεκριμένα είπε:

Νομίζω ότι μιλάμε για διαφορετικά άτομα, διαφορετικά συστατικά. Το μόνο πράγμα που μπορούμε να συγκρίνουμε είναι ο αριθμός επτά.

Αλλά αυτά τα πρωταθλήματα είναι διαφορετικά, από τη μία πλευρά, έχουμε μια πολύ δομημένη οργανωμένη γερμανική ομάδα, με έναν πολύ ταλαντούχο, εξαιρετικά ταλαντούχο οδηγό.

Από την άλλη πλευρά, ήταν μια ιταλική ομάδα με διαφορετική νοοτροπία, με διαφορετική προσέγγιση, η οποία έγινε μια καλά δομημένη, καλά οργανωμένη ομάδα και επίσης με έναν εξαιρετικό οδηγό, τον Michael Schumacher.

Αισθάνομαι και είμαι σίγουρος ότι η υπεροχή, η κυριαρχία της Mercedes και του Lewis είναι μεγαλύτερη από αυτή που είχαμε τότε με τη Ferrari και τον Michael.

Πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε πως έχουν κατασκευάσει πολύ αξιόπιστα μονοθέσια. Εκτός από τον δεύτερο αγώνα του Μπαχρέιν που ο Lewis δεν βαθμολογήθηκε επειδή έλειπε, δεν υπήρχε κάποιο άλλο GP στα τελευταία δύο χρόνια που δεν βαθμολογήθηκε.

Είναι απολύτως εξαιρετικό και ο Lewis δεν κάνει λάθη.