Το περασμένο καλοκαίρι η Gordon Murray Automotive παρουσίασε το T.50, και στα παρακάτω videos θα δεις τον Νοτιοαφρικανό να εξηγεί στον Dario Franchitti (και σε όλους μας) την εκπληκτική αεροδυναμική του νέου του supercar.

1

To T.50 είναι εμπνευσμένo από την McLaren F1 και διαθέτει ένα σύστημα δημιουργίας αρνητικής αεροδυναμικής άντωσης, που κρατάει σταθερό και απόλυτα ελεγχόμενο το αυτοκίνητο στις υψηλές ταχύτητες.

Το καινοτόμο σύστημα διαχείρισης ροής αέρα στο κάτω μέρος του οχήματος πλαισιώνεται από έναν ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ανεμιστήρα 400 χλστ. στο πίσω μέρος, ο οποίος επίσης βοηθάει στην ροή του αέρα στο κάτω μέρους του οχήματος. Σύμφωνα με τον Murray, το Τ.50 έχει την πιο προηγμένη αεροδυναμική αυτοκινήτου που μπορεί να κινηθεί νόμιμα σε δημόσιους δρόμους.

Ο ανεμιστήρας βοηθά στη μείωση της αεροδυναμικής αντίστασης κατά 12,5%, ενώ προσθέτει 50 άλογα από την ενσωματωμένη γεννήτρια 48 volt του αυτοκινήτου, όταν είναι ενεργοποιημένη η πιο ακραία αεροδυναμική ρύθμιση (V-Max Boost). Τότε, το T.50 προσαρμόζεται για την βελτιστοποίηση της απόλυτης απόδοσης, με το αυτοκίνητο να συνδυάζει τεχνολογία slipstream και ram air, και η αναλογία ίππων ανά κιλό αγγίζει τον εκπληκτικό αριθμό 700.

Η εκμετάλλευση του ground effect στα καλύτερα του.

2Διάβασε ακόμα

Επίσημο: GMA T.50