Ο Mohammed Bin Salman, ο Πρίγκιπας Διάδοχός της Σαουδικής Αραβίας συνεχίζει τις προσπάθειες του προκειμένου η χώρα του να απεξαρτηθεί στο μέλλον από το πετρέλαιο και το νέο project που παρουσίασε είναι μια νέα πόλη απαλλαγμένη από εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και αυτοκίνητα.

Η πόλη ονομάζεται “The Line” (Η Γραμμή) και θα εκτείνεται σε μία έκταση μήκους 170 χιλιομέτρων η οποία θα ενταχθεί στο “Neom”, ύψους 500 δισ. δολαρίων που έχει ήδη ανακοινώσει από το 2017.

Η κατασκευή του “The Line” θα αρχίσει στο πρώτο τρίμηνο του 2021 και η περιοχή στην οποία θα εκτείνεται θα ενδείκνυται για βόλτα, ενώνοντας τις μελλοντικές κοινότητες χωρίς αυτοκίνητα με πολύ ισχυρό το φυσικό στοιχείο. Η έξυπνη πόλη θα τροφοδοτείται από ηλιακή και αιολική ενέργεια και έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το 2025.

H πόλη θα φιλοξενεί 1 εκατ. κατοίκους και θα δημιουργήσει 380.000 θέσεις εργασίας έως το 2030. Θα κτιστεί στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας, στη βορειοδυτική επαρχία του Ταμπούκ, και θα αποτελείται από 16 οικονομικές ζώνες.