To Honda e-Drag έχει carbon αμάξωμα

Σχετικά άρθρα

H Honda παρουσίασε στο ψηφιακό Tokyo Auto Salon το e-Drag, το οποίο είναι ένα πρωτότυπο που βασίζεται στο μικρό ηλεκτρικό της μοντέλο και είναι ειδικά εξελιγμένο για αγώνες dragster. Κάτω από το φανταχτερό livery του κρύβεται το full-carbon αμάξωμα, με σκοπό τη μείωση του βάρους.

Τα νέα πάνελ του αμαξώματος διαθέτουν επίσης απλοποιημένη δομή στήριξης για περαιτέρω μείωση του βάρους του οχήματος, ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν τα απολύτως απαραίτητα. Η Honda τοποθετεί στο e-Drag τροχούς 17 ιντσών από το NSX, οι οποίοι φοράνε slick ελαστικά, όπως αρμόζει σε κάθε dragster αγωνιστικό.

Επιπλέον, η Honda έχει εγκαταστήσει αναβαθμισμένη ανάρτηση για να βελτιώσει τη δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, αλλά δεν αναφέρει αν υπάρχουν αλλαγές στον ηλεκτροκινητήρα. Αυτός είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα και στην έκδοση παραγωγής αποδίδει 154 άλογα με 232 Nm ροπής. Για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 8,3 δευτ. για το 0-100 χλμ/ώρα, αλλά λογικά το e-Drag θα είναι ταχύτερο.

Στην ίδια έκθεση η Honda παρουσίασε το N-One K-Climb Concept που είναι στημένο για αγώνες ανάβασης. Ο 660 κ.εκ κινητήρας του αποδίδει 65 άλογα και 104 Nm ροπής και συνδυάζεται με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Honda: Τρία νέα ηλεκτρικά για την Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, η Honda θα παρουσιάσει μια νέα σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της. Αυτά θα φέρουν το...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...