Την περασμένη Παρασκευή (15/1) ολοκληρώθηκε το 43ο Rally Dakar με τον Stephane Peterhansel, μετά από 12 ημέρες και περισσότερα από 8.000 χλμ., να πανηγυρίζει την 14η νίκη του στον συγκεκριμένο αγώνα αντοχής. Ωστόσο, και η φετινή έκδοση του αμαυρώθηκε από τον θάνατο ενός των αγωνιζομένων, καθώς ο 52χρονος Γάλλος αναβάτης Pierre Cherpin, άφησε την τελευταία του πνοή, μετά από ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια της 7ης ειδικής διαδρομής, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου.

Από καθαρή τύχη, όμως, δεν είχαμε και άλλες απώλειες, καθώς συνέβη ένα απίστευτο περιστατικό στην τελευταία μέρα του αγώνα, όταν ένα ελικόπτερο των διοργανωτών χτύπησε και τρύπησε την οροφή του αγωνιστικού φορτηγού του Anton Sibalov, της νικήτριας ρωσικής ομάδας Kamaz Master. Το πλήρωμα του φορτηγού κινούνται κανονικά στην ειδική διαδρομή, με ένα ελικόπτερο των διοργανωτών να το ακολουθεί από κοντά.

Το τελευταίο πετούσε πολύ χαμηλά και όταν το φορτηγό έκανε ένα άλμα στην άμμο της Σαουδικής Αραβίας, η οροφή του χτύπησε ένα εκ των στηριγμάτων του κυρίου συστήματος προσγείωσης του ελικοπτέρου. Το αποτέλεσμα ήταν η ζημιά στην οροφή του φορτηγού, με τον Eric Khairullin, μέλος της ομάδας του Sibalov να δηλώνει:

Το όχημα του Anton Sibalov τερμάτισε με σπασμένη οροφή. Έμοιαζε πολύ παράξενο. Απ’ ό,τι φαίνεται, το ελικόπτερο των διοργανωτών πέταξε πολύ χαμηλά και σε κάποιο σημείο, όταν το όχημα ανέπτυξε ταχύτητα, αναπήδησε και χτύπησε με το ελικόπτερο, πράγμα, φυσικά, πολύ επικίνδυνο.