Το 2018 ο Sandy Munro, Διευθύνοντας Σύμβουλος της Munro & Associates, είχε εξετάσει ένα Tesla Model 3 για να διαπιστώσει τα ελαττώματα που είχε το αυτοκίνητο. Τότε αλγεινή εντύπωση του είχαν προκαλέσει τα κενά που είχαν τα πίσω φωτιστικά σώματα, τα οποία σύμφωνα με τον Munro “ήταν ορατά από τον Άρη και θα περίμενε κανείς να τα συναντά σε κάποιο μοντέλο της Kia της δεκαετίας του 1990”.

Ο Munro 3 χρόνια μετά ξαναπήρε ένα Model 3 ώστε να δει εάν η Tesla έχει βελτιώσει την ποιότητα κατασκευής του best-seller μοντέλου της. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που εντόπισε το Munro είναι η εφαρμογή της μπροστινής πόρτας του συνοδηγού με το φτερό, μιας και στο πάνω μέρος το διάκενο ανάμεσά τους είναι μικρότερο από 1 χιλιοστό, ενώ στο κάτω μέρος η απόσταση αυξάνεται στα 5 χιλιοστά.

Προβλήματα εντόπισε και στα δύο κομμάτια που δημιουργούν την πίσω κολόνα, μιας και δεν είναι τέλεια ευθυγραμμισμένα, ενώ μεγάλο είναι και το διάκενο της πίσω δεξιάς πόρτας. Επίσης διαπίστωσε πως τα φωτιστικά σώματα δεν είναι ούτε αυτά ευθυγραμμισμένα και σωστά τοποθετημένα.

Ο Munro καταλήγει πως η Tesla έχει βελτιώσει την ποιότητα κατασκευής του Model 3, αλλά απέχει ακόμη από το ιδανικό.