Επίσημο: Renault Kiger

Σχετικά άρθρα

Η Renault έκανε τα αποκαλυπτήρια του Kiger, ενός νέου μικρού crossover που θα πωλείται στην αγορά της Ινδίας. Αποτελεί την έκδοση παραγωγής του Kiger concept που παρουσιάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο, με το μήκος του να είναι κάτω από 4 μέτρα, συγκεκριμένα 3,991 μέτρα, με το νούμερο να είναι σημαντικό για την αναδυόμενη αγορά της Ινδίας, καθώς τα αυτοκίνητα με όριο το συγκεκριμένο μήκος επιβαρύνονται με χαμηλότερη φορολογία.

Το πλάτος του φτάνει τα 1,75 μέτρα, το ύψος τα 1,6 μέτρα, το μεταξόνιο τα 2,5 μέτρα και το βάρος τα 1.012 κιλά. Ο χώρος αποσκευών ανέρχεται στα 405 λίτρα και μπορεί να φτάσει έως τα 879 λίτρα μετά την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Το Kiger αποτελεί τη γαλλική εναλλακτική των Nissan Magnite, Kia Sonet και Hyundai Venue, έχοντας 20,5 εκατοστά απόσταση από το έδαφος και σχεδιαστικά δανείζεται ορισμένα στοιχεία από το Kwid και το Captur.

Στο εσωτερικό υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων, οθόνη αφής 8″ και χώροι αποσκευών 29 λίτρων, με Kiger να βασίζεται στην CMF-Α+ πλατφόρμα.

Μηχανικά, το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με τον τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1.000 κ.εκ. απόδοσης 100 ίππων με 160 Nm ροπής, με την κίνηση να στέλνεται στους μπροστινούς τροχούς είτε μέσω ενός 5-τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, είτε με CVT. Διαθέσιμη και η ατμοσφαιρική έκδοση του κινητήρα, απόδοσης 72 ίππων με 96 Nm ροπής που συνδυάζεται είτε με το 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με το ρομποτικό Easy-R.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Renault Captur facelift

Την ανανεωμένη έκδοση του Captur παρουσίασε σήμερα η Renault, μιας και το μοντέλο μετά από 4,5 χρόνια που βρίσκεται στην αγορά χρειαζόταν μια ανανέωση...

Τέλος εποχής για το Renault Zoe. Νέο Clio το 2026

H Renault σταμάτησε επίσημα την παραγωγή του Zoe στις 30 Μαρτίου 2024 (αν και στην πραγματικότητα σταμάτησε πολύ πριν από τα Χριστούγεννα), με περίπου...