Tesla: Κέρδη για 6ο συνεχόμενο τρίμηνο με έσοδα-ρεκόρ

Σχετικά άρθρα

Η Tesla ανακοίνωσε πως κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2020 παρουσίασε για 6ο συνεχόμενο τρίμηνο κέρδη. Συγκεκριμένα η εταιρία είχε καθαρά κέρδη 270 εκατ. δολαρίων, από 105 εκατ. δολάρια το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Έτσι η Tesla σημείωσε κέρδη 721 εκατ. δολαρίων κατά το 2020, όταν το 2019 είχε παρουσιάσει απώλειες 862 εκατ. δολαρίων.

Ωστόσο η μετοχή της κινείται πτωτικά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall Street παρά τα κέρδη και τα έσοδα-ρεκόρ που κατέγραψε η εταιρεία στο τρίμηνο, καθώς τα κέρδη της δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η εταιρία δημοσίευσε για πρώτη φορά έσοδα τριμήνου άνω των 10 δισ. δολαρίων ωστόσο τα κέρδη της υπολείπονται των εκτιμήσεων των αναλυτών παρότι η εταιρία είχε κέρδη για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Αναλυτικότερα, τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 10,7 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για έσοδα 10,4 δισ. δολαρίων. Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 80 σεντς ανά μετοχή, την ώρα που οι αναλυτές τα τοποθετούσαν στα 1,01 δολάριο ανά μετοχή.

Το 2020, με τη βοήθεια της ενίσχυσης της παραγωγής στο εργοστάσιο της στη Σαγκάη, η Tesla σημείωσε πωλήσεις-ρεκόρ και εισήλθε στον δείκτη S&P 500 μετά από πολλούς μήνες εικασιών για την εισαγωγή της. Η μετοχή της εταιρίας μέσα στο 2020 αυξήθηκε κατά 740%, ενώ ήδη μέσα στο 2021 έχει αυξηθεί κατά 23%.

Σχεδιάζουμε να αυξήσουμε την παραγωγική μας ικανότητα το συντομότερο δυνατό. Αναμένουμε να επιτύχουμε 50% μέση ετήσια αύξηση στις παραδόσεις οχημάτων. Μπορεί να αναπτυχθούμε γρηγορότερα, κάτι που αναμένουμε να συμβαίνει το 2021,

δήλωσε η εταιρία.

Η εταιρεία το 2020 παρέδωσε 499.550 αυτοκίνητα, λίγα λιγότερα από τον στόχο των 500.000 αυτοκινήτων. Οι παραδόσεις της Tesla αυξήθηκαν κατά 36% έναντι των 367.500 αυτοκινήτων που είχαν πουληθεί το 2019.

Τα κέρδη των 903 εκατ. δολαρίων έχουν ως αποτέλεσμα να ξεκλειδώσει ακόμη ένα μέρος του πακέτου αποδοχών του, αφού κατάφερε να πιάσει και τον 5ο από τους 12 στόχους, στην ειδική συμφωνία που έχει κάνει με την Tesla.

Αυτό σημαίνει ότι ο Musk είναι πλέον σε θέση να ασκήσει επιπλέον 8,44 εκατομμύρια option μετοχών, αν και πρέπει να περιμένει τουλάχιστον πέντε χρόνια για να μπορέσει να τις πουλήσει. Τα options έχουν τιμή 70 δολαρίων, που σημαίνει ότι ο Musk θα έχει κέρδος 7 δισ. δολαρίων εάν μπορούσε να πουλήσει αμέσως τις μετοχές, με την σημερινή αξία της μετοχής της Tesla να ανέρχεται στα 865 δολάρια.

Το γενναιόδωρο πακέτο αποδοχών του Musk αναφέρει ότι μελλοντικά ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου θα λάβει 7 επιπλέον δόσεις, αποκτώντας συνολικά 20,3 εκατ. μετοχές της Tesla. Το σύνολο του πακέτου αποδοχών του θα το πάρει μόνο όταν η κεφαλαιοποίηση της Tesla φτάσει τα 650 δισ. δολάρια, με τα ετήσια έσοδα της εταιρείας να πρέπει να φτάνουν τα 175 δισ. δολάρια και τα προσαρμοσμένα κέρδη τα 14 δισ. δολάρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla αυξάνει τις τιμές του Model Y στην Ευρώπη

Η Tesla αυξάνει την τιμή του Model Y σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες στις 22 Μαρτίου κατά περίπου 2.000 ευρώ, με την ανακοίνωση να γίνεται...

Δες την παραγωγή στο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο μέσα από αυτό το επικό drone video

Η Tesla δημοσίευσε ένα επικό βίντεο μέσα από τις εγκαταστάσεις του εργοστάσιου της, που βρίσκεται λίγο έξω από το Βερολίνο της Γερμανία. Τα 3,5 λεπτά...

Η Ινδία μειώνει τον φόρο εισαγωγής στα ηλεκτρικά σε όποια εταιρία επενδύσει 500 εκατ. δολάρια

Η Ινδία ανακοίνωσε την πρόθεση της να μειώσει τους φόρους εισαγωγής σε ηλεκτρικά οχήματα, για εταιρείες που θα δεσμευτούν για επενδύσεις τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων...

Κάποιος έβαψε το Tesla Cybertruck του στο κόκκινο της Ferrari

Ο ιδιοκτήτης ενός Tesla Cybertruck στο Τέξας των ΗΠΑ θέλησε να αλλάξει το χρώμα του αυτοκινήτου του, επιλέγοντας το διάσημο κόκκινο "Rosso Corsa" της...
Autoblog.gr