Η GM ανακοίνωσε πως έχει θέσει ως στόχο έως το 2035 να σταματήσει να πουλά αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, μιας και θέλει όλα τα οχήματα που πουλά να είναι μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Παράλληλα η αμερικάνικη εταιρία θέλει έως το 2040 να έχει μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα. Γι’αυτό θα επενδύσει 27 δισ. δολάρια, μέσα στην επόμενη πενταετία, για την ανάπτυξη ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων. Τα κεφάλαια αυτά είναι αυξημένα από την αρχική πρόβλεψη επενδύσεων των 20 δισ. δολαρίων που είχε προγραμματιστεί πριν από την κρίση του κορονοϊού.

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας η GM θα προσφέρει 30 ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως, με το 40% των μοντέλων της στις ΗΠΑ να είναι ηλεκτρικά έως το τέλος του 2025.

Στο ίδιο πλαίσιο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα εργοστάσια παραγωγής στις ΗΠΑ θα χρησιμοποιούν 100% Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες (ΑΠΕ) έως το 2030, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις ανά τον κόσμο έως το 2035.

Στις σχετικές ειδήσεις η GM έκανε γνωστό πως θα συνεργαστεί με την Navistar για την κατασκευή φορτηγών με κινητήρα κυψελών υδρογόνου, που θα έχουν αυτονομία 800 χλμ, με τον ανεφοδιασμό τους να γίνεται μέσα σε λιγότερο από 15 λεπτά.