Όπως ανακοίνωσε η Daimler, θα μετονομαστεί και θα χωριστεί στα δύο. Το τμήμα των επιβατικών αυτοκινήτων μετονομάζεται σε Mercedes-Benz, ενώ το τμήμα των φορτηγών και των λεωφορείων (BharatBenz, Freightliner, Fuso, Mercedes-Benz, Setra, Thomas Built Buses και Western Star) μετονομάζεται σε Daimler Truck.

Τα δύο τμήματα θα έχουν πλήρως ανεξάρτητη διοίκηση και εταιρική διακυβέρνηση, με διαφορετικό πρόεδρο και εποπτικό συμβούλιο, με τις δύο εταιρίες να επικεντρώνονται στη μετάβαση προς την ηλεκτρική ενέργεια και στην αλλαγή των κανονισμών.

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρίας, Ola Kallenius:

Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή για την Daimler. Αντιπροσωπεύει την αρχή μιας βαθιάς αναμόρφωσης της εταιρείας. Οι Mercedes-Benz Cars and Vans και Daimler Truck and Buses είναι διαφορετικές επιχειρήσεις με συγκεκριμένες ομάδες πελατών, τεχνολογικές διαδρομές και κεφαλαιακές ανάγκες. Και οι δύο εταιρείες δραστηριοποιούνται σε βιομηχανίες που αντιμετωπίζουν σημαντικές τεχνολογικές και διαρθρωτικές αλλαγές.

Δεδομένου αυτού του πλαισίου, πιστεύουμε ότι θα είναι σε θέση να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά ως ανεξάρτητες οντότητες, χωρίς τους περιορισμούς ενός ομίλου με ετερογενείς δραστηριοτήτων.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ανεξάρτητη διαχείριση και ο έλεγχός θα επιτρέψει τις δύο εταιρίες να λειτουργούν ακόμη πιο γρήγορα, να επενδύουν πιο φιλόδοξα, να στοχεύουν στην ανάπτυξη και στη συνεργασία και έτσι να είναι σημαντικά πιο ευέλικτες και ανταγωνιστικές.

Η Daimler θα εκχωρήσει στη Mercedes-Benz και στην Daimler Truck ομάδες εργαζομένων και πόρους από την Daimler Mobility, με τους μετόχους της Daimler να λαμβάνουν “σημαντική πλειοψηφία” στη Daimler Truck, που θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.