Λόγω των χιονοπτώσεων αποφασίστηκε να ανοίξει από τις 13:00 και μέχρι τις 19:00 το βράδυ η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας η οποία έκλεισε νωρίς το πρωί λόγω της κακοκαιρίας, από τον κόμβο Καλυφτάκη, στην Κηφισιά, μέχρι τη Λαμία, ενώ στη συνέχεια θα ξανακλείσει στις 19:00 και μέχρι τις 19:00 αύριο το απόγευμα, καθώς το βράδυ αναμένεται επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε:

Η εθνική οδός έκλεισε με δική μου απόφαση γιατί η χιονόπτωση είναι πολύ σφοδρή τα μηχανήματα είναι εκεί και καθαρίζουν αλλά όλα έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες. Υπήρχε κίνδυνος να εγκλωβιστούν πολίτες και να κινδυνέψουν και γι’ αυτό κλείσαμε την εθνική οδό.

Επίσης οι εταιρίες Νέα Οδός και Κεντρική Οδός που διαχειρίζονται, αντίστοιχα, τα τμήματα της εθνικής οδού Αθήνα-Σκάρφια και Σκάρφια-Ράχες, ανακοίνωσαν πως σήμερα μέχρι τις 19:00 οι διερχόμενοι δεν θα καταβάλλουν διόδια.

Επιπλέον έγινε άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου και στην λεωφόρο Αθηνών που είχε απαγορευτεί νωρίτερα λόγω της κακοκαιρίας, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Αστυνομία.