Η Alpine ανακοίνωσε την ημερομηνία παρουσίασης του πρώτου της μονοθέσιου

Σχετικά άρθρα

Με λίγα λεπτά διαφορά από την Aston Martin, η Alpine F1 Team ανακοίνωσε και αυτή την ημερομηνία παρουσίασης του πρώτου της μονοθέσιου, μετά την μετονομασία της από Renault F1.

Το πρώτο μονοθέσιο της Alpine στην F1 θα ονομαστεί A521, με το στοιχείο A500 της ονομασίας να αναφέρεται στο project της F1 (σύμφωνα με τα αυτοκίνητα της Alpine τα A110, A310 κ.λπ.), ενώ το 21 να αναφέρεται στο έτος κατά το οποίο θα αγωνιστεί, με ομάδα να μας έχει δείξει από τα μέσα Ιανουαρίου το προσωρινό livery του A521.

Τα αποκαλυπτήρια του νέου μονοθέσιου θα γίνουν στις 2 Μαρτίου, την ίδια ημέρα με την ομάδα της Mercedes. Το 2021 ο Fernando Alonso επιστρέφει επισήμως στην ενεργό δράση, με τον 39χρονο Ισπανό να έχει ως teammate του τον Esteban Ocon.

Η ομάδα του Enstone έχει υποστεί τεράστιες αλλαγές κατά τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς εκτός από την μετονομασία σε Alpine και την επιστροφή του Alonso, έχει νέο αγωνιστικό διευθυντή. O Cyril Abiteboul αποχώρησε από την εταιρεία τον περασμένο μήνα, και στη θέση του η γαλλική ομάδα τοποθέτησε τον Davide Brivio.

Ο Brivio ήταν ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Suzuki στο MotoGP, και υπό την ηγεσία του, η ιαπωνική εταιρία κατέκτησε το 2020 το παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών στο MotoGP. Ο Brivio θα αναφέρεται απευθείας στον διευθύνοντα σύμβουλο της Alpine, Laurent Rossi, ο οποίος έγινε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Alpine, με τον Rossi να αναλάβει την ηγεσία της Alpine, της Alpine Sport, της ομάδας της F1 και των αγωνιστικών δραστηριοτήτων.

Ημερολόγιο παρουσιάσεων

Ομάδα Ημερομηνία
McLaren 15 Φεβρουαρίου
AlphaTauri 19 Φεβρουαρίου
Alfa Romeo 22 Φεβρουαρίου
Mercedes 2 Μαρτίου
Alpine 2 Μαρτίου
Aston Martin 3 Μαρτίου
Williams 5 Μαρτίου
Ferrari 10 Μαρτίου
Red Bull
Haas

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...