Η Aston Martin έγινε η έκτη ομάδα της Formula 1 που έκανε γνωστή την ημερομηνία παρουσίασης του πρώτου της μονοθέσιου. Αυτό, το οποίο ακόμα δεν έχει όνομα, θα παρουσιαστεί στις 3 Μαρτίου, 17:00 ώρα Ελλάδας. Με τον ερχομό του 2021, το όνομα της Aston Martin επιστρέφει -μετά από 60 χρόνια- και επισήμως στο κόσμο της Formula 1 και θα κάνει το ντεμπούτο της στις 28 Μαρτίου στο GP του Bahrain.

2

Η βρετανική ομάδα έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία στους αγώνες αντοχής τα τελευταία χρόνια, με πολλές νίκες στις κατηγορίες της στις 24 ώρες του Le Mans, αλλά η νέα διοίκηση κατανοεί τη δύναμη της Formula 1, όταν πρόκειται για την αναγνωρισιμότητα του ονόματος της.

Η εμπλοκή της βρετανικής εταιρίας στην Formula 1 ξεκίνησε το 2017 μέσω της χορηγίας στη Red Bull Racing, αλλά πλέον αυτή η σχέση ολοκληρώθηκε και η Aston Martin εντάσσεται στην ελίτ της F1, ως κατασκευαστής. Μαζί με το νέο μονοθέσιο, η ομάδα θα μας δείξει και το livery του 2021, ενώ θα παρουσιάσει το οδηγικό της δίδυμο, το οποίο περιλαμβάνει τον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της F1, Sebastian Vettel και τον Lance Stroll.

1Ημερολόγιο παρουσιάσεων

Ομάδα Ημερομηνία
McLaren 15 Φεβρουαρίου
AlphaTauri 19 Φεβρουαρίου
Alfa Romeo 22 Φεβρουαρίου
Mercedes 2 Μαρτίου
Alpine 2 Μαρτίου
Aston Martin 3 Μαρτίου
Williams 5 Μαρτίου
Ferrari 10 Μαρτίου
Red Bull
Haas