Σήμερα, στις 09:00 ώρα Ιταλίας, η Ferrari έβαλε για πρώτη φορά μπροστά την ολοκαίνουρια μονάδα ισχύος, που θα τοποθετήσει φέτος στο σασί της SF21, με το power unit να “ζωντανεύει” στις εγκαταστάσεις της ομάδας στο Maranello. Το εν λόγω power unit θα τοποθετηθεί και στα μονοθέσια της Haas, όσο και της Alfa Romeo.

Επιπλέον, η Ferrari επιβεβαίωσε επίσης τις ημερομηνίες τόσο για την παρουσίαση της ομάδας, όσο και του νέου της μονοθεσίου (SF21), που θα πραγματοποιηθούν στις 26 Φεβρουαρίου και στις 10 Μαρτίου αντίστοιχα.

Λίγο πριν από την εκκίνηση του κινητήρα, ο επικεφαλής της ομάδας Mattia Binotto μίλησε σε ολόκληρη την ομάδα, η πλειονότητα των οποίων συνδέθηκε εξ’αποστάσεως μέσω βίντεο για να παρακολουθήσει αυτή τη σημαντική στιγμή, με τον Binotto να τονίζει:

Η σεζόν μας το 2021 ξεκινά εδώ. Έχουμε πολλές προκλήσεις μπροστά μας και είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το καλύτερο. Το μονοθέσιο έχει βελτιωθεί σε όλους τους τομείς, όπου επιτρέπονται οι εξελίξεις. Πρέπει να εργαστούμε με αποφασιστικό και συγκεντρωμένο τρόπο, γνωρίζοντας πού ήμασταν και πού θέλουμε να πάμε.

1Ημερολόγιο παρουσιάσεων

Ομάδα Ημερομηνία
McLaren 15 Φεβρουαρίου
AlphaTauri 19 Φεβρουαρίου
Alfa Romeo 22 Φεβρουαρίου
Mercedes 2 Μαρτίου
Williams 5 Μαρτίου
Ferrari 10 Μαρτίου
Red Bull
Renault
Aston Martin
Haas