Η νεοσύστατη ομάδα EKS JC, του Mattias Ekstrom αναπτύσσει ένα Audi A1 Quattro προδιαγραφών Rally2, το οποίο θα μπορεί να τρέξει στις κατηγορίες WRC2 και WRC3, του παγκόσμιου πρωταθλήματος rally.

Το αγωνιστικό έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIA σε συνεργασία με τη νοτιοαφρικανική εταιρεία Rally Technic, με τον Σουηδό πρωταθλητή να δηλώνει:

Όταν κυκλοφόρησε η νέα γενιά του Audi A1, ξέραμε ότι θέλουμε να φτιάξουμε κάτι από αυτό. Και αφού όλοι γνωρίζουν το πάθος μου για ράλι, έγινε γρήγορα σαφές ότι θα φτιάξουμε ένα αυτοκίνητο ράλι. Το αυτοκίνητο είναι έτοιμο. Απομένει απλώς να κάνουμε set-up του. Πρέπει να κάνουμε μερικά χιλιόμετρα δοκιμών και να συλλέξουμε πληροφορίες. Δεν έχουμε κάποια ημερομηνία για αυτό, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι θα δούμε το αυτοκίνητο σε ορισμένους αγώνες την άνοιξη/καλοκαίρι. Προς το παρόν, αυτό το αγωνιστικό είναι μόνο για δική μας χρήση, αλλά όταν θα είμαστε ικανοποιημένοι με την απόδοσή του, θα το προσφέρουμε για ενοικίαση ή αγορά σε άλλους αγωνιζόμενους.

Το τετρακίνητο A1 κινείται από έναν 1,6 λίτρων υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, απόδοσης 265 ίππων και συνδυάζεται με ένα πεντατάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων.