Η LG θέλει να κατασκευάσει τις νέες μπαταρίες της Tesla

Σχετικά άρθρα

H LG Energy Solution που σύντομα θα ανεξαρτητοποιηθεί από την LG Chem, ήδη προμηθεύει τις μπαταρίες της στην Tesla για την κινεζική αγορά, αλλά επιθυμεί να επεκταθεί και εκτός αυτής. Πιο συγκεκριμένα, η LG έκανε πρόσφατα γνωστό σε Κορεάτες δημοσιογράφους ότι θέλει να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο στην Αμερική, ώστε από το 2023 να παράγει μπαταρίες για ηλεκτρικές συσκευές και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, με την ελπίδα ότι η Tesla θα είναι μεταξύ των πελατών της.

Η LG έχει αρχίσει να παράγει τα δικά της δείγματα των 4680 μπαταριών της Tesla, αλλά αντιμετωπίζει τεχνολογικά εμπόδια και προκλήσεις στην αύξηση της παραγωγής. Η κορεατική εταιρεία δεν έχει ακόμη συμβόλαιο με την Tesla για την κατασκευή των 4680 μπαταριών, αλλά ο Musk επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι η Tesla βρίσκεται σε συνομιλίες με προμηθευτές μπαταριών για την ανάπτυξη των νέων μπαταριών.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, η LG -εκτός από την Αμερική- σκοπεύει να φτιάξει μια γραμμή παραγωγής μπαταριών 4680 και στην Ευρώπη, ώστε να προμηθεύει το νέο Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο. Από την άλλη, η Panasonic, επίσης προμηθεύτρια μπαταριών της Tesla, σχεδιάζει και αυτή να ξεκινήσει μια δοκιμαστική γραμμή για τις 4680 μπαταρίες στην Ιαπωνία αργότερα φέτος.

Διάβασε ακόμα

H Tesla μας δείχνει τις νέες 4680 μπαταρίες της

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...