Ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda προειδοποίησε την Apple, η οποία σχεδιάζει να εισέλθει στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας πως υπάρχουν πολλά περισσότερα για την επιχείρηση πώλησης αυτοκινήτων από το να έχουμε την τεχνολογία παραγωγής τους.

Ο Toyoda είπε συγκεκριμένα:

Ο καθένας μπορεί να φτιάξει ένα αυτοκίνητο αν έχει την τεχνική ικανότητα, αλλά, μόλις φτιάξει ένα αυτοκίνητο, ελπίζω ότι θα αναγνωρίσουν ότι πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τους πελάτες και διάφορες αλλαγές για περίπου 40 χρόνια.

Το να εισέρχονται εταιρίες τεχνολογίας στον τομέα της αυτοκίνησης σημαίνει πως υπάρχει μέλλον για τον τομέα αυτό και ότι μεγαλώνει το εύρος των επιλογών για τους καταναλωτές.

Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει το αυτόνομο ηλεκτρικό αυτοκίνητό της το 2024/2025, με τον τεχνολογικό γίγαντα να δημιουργεί ανησυχίες στην αυτοκινητοβιομηχανία καθώς πλησιάζει ένα ευρύ φάσμα αυτοκινητοβιομηχανιών που θεωρούνται πιθανοί υποψήφιοι την συνεργασία με την Apple.

Η Apple προκάλεσε ανησυχία μεταξύ ορισμένων αυτοκινητοβιομηχανιών που ανησυχούν για την πιθανή διαταραχή που θα φέρει ένα όχημα με την επωνυμία της, με τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο, την Toyota, την Volkswagen αλλά και την BMW να φαίνονται λιγότερο ανήσυχες.

Ο επικεφαλής της Volkswagen, Herbert Diess, δήλωσε ότι δεν φοβάται την είσοδο της Apple, λέγοντας:

Η αυτοκινητοβιομηχανία δεν είναι ο τυπικός κλάδος της τεχνολογίας όπου κάποιος μπορεί να χαράξει την πορεία του και να επικρατήσει με ένα βήμα Η Apple δεν θα το καταφέρει αυτό εν μία νυκτί.