Η BMW ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Μαρτίου και ώρα 17:45, θα παρουσιάσει τη νέα -όγδοη- έκδοση του συστήματος iDrive. Η νέα γενιά του λειτουργικού συστήματος σηματοδοτεί τη μετάβαση στη νέα, ψηφιακή εποχή, και θα κάνει το ντεμπούτο του στο iX.

Σύμφωνα με την BMW, το νέο σύστημα “γεφυρώνει έξυπνα το χάσμα μεταξύ αναλογικής και ψηφιακής τεχνολογίας, κάτι που με τη σειρά του, σηματοδοτεί ένα ακόμα τεχνολογικό άλμα, καθώς τόσο ο αριθμός των διαθέσιμων λειτουργιών ενός οχήματος όσο και η πολυπλοκότητά τους αυξάνονται συνεχώς”.

Η ψηφιακή νοημοσύνη δίνει το παρών στα αυτοκίνητα με βελτιστοποιημένους αισθητήρες για καλύτερη αντίληψη και ανάλυση του περιβάλλοντος. Ως αποτέλεσμα, λειτουργίες οδήγησης και στάθμευσης μπορούν να αυτοματοποιούνται σε μεγάλο βαθμό. Και υπηρεσίες βασισμένες στο cloud αντλούν πληροφορίες από μία συνεχώς αυξανόμενη συλλογή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Αυτό σημαίνει ότι, σε πολλές περιπτώσεις, το όχημα έχει πρόσβαση σε μεγαλύτερο αριθμό πληροφοριών από τον οδηγό. Για παράδειγμα, μπορεί να λαμβάνει και να προβάλλει προειδοποιήσεις κινδύνου από άλλα οχήματα BMW και να προβλέπει τη διαθεσιμότητα χώρων στάθμευσης σε έναν προορισμό.

Η BMW γιορτάζει τα 20 χρόνια της ενσωμάτωσης του iDrive στα μοντέλα της, καθώς η Σειρά 7 του 2001 ήταν το πρώτο μοντέλο της εταιρίας με σύστημα iDrive.