Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο όμιλος Zhejiang Geely Holding παρουσίασε μια νέα πλατφόρμα, σχεδιασμένη και εξελιγμένη αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η νέα πλατφόρμα ονομάζεται Sustainable Experience Architecture (SEA), και -σύμφωνα με την Geely– πάνω της θα βασιστούν από μικρά έως μεγάλα επιβατικά οχήματα, καθώς και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα.

Η κινέζικη εταιρία έχει δει πολύ ζεστά την ηλεκτροκίνηση, γι’αυτό και πριν λίγες ημέρες έκανε γνωστό ότι θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών για χρήση σε ηλεκτρικά οχήματα, στη πόλη Ganzhou της Κίνας.

Σήμερα η Geely ανακοίνωσε ότι θα ιδρύσει μια νέα εταιρία, η οποία θα διαθέτει γκάμα αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων και θα έχει διαφορετική στρατηγική και τοποθέτηση στην αγορά, ώστε να τεθεί απέναντι στην Tesla και τις λοιπές premium εταιρίες ηλεκτρικών μοντέλων. Η μάρκα ονομάζεται Zeekr και επιχειρησιακά θα “στεγαστεί” κάτω από την οντότητα ηλεκτρικών της Geely, Lingling Technologies.

Η Geely θα ανοίξει εκθεσιακούς χώρους της Zeekr στα κέντρα των πόλεων και θα πουλά τα αυτοκίνητα της σε σταθερή τιμή και δεν θα τα πουλά με τον παραδοσιακό τρόπο πώλησης αυτοκινήτων μέσω αντιπροσώπων, ακολουθώντας το παράδειγμα της Tesla, η οποία πέρυσι είδε τις πωλήσεις να αυξάνονται στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Η Zeekr θα πουλά τα μοντέλα της παγκοσμίως και μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα παρουσιάζει ένα νέο αυτοκίνητο κάθε χρόνο.