Ο 6,2-λίτρων κομπρεσοράτος V8 κινητήρας της Cadillac CT5-V Blackwing είναι χειροποίητος

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές Φεβρουαρίου η Cadillac παρουσίασε τα CT4-V Blackwing και CT5-V Blackwing, τα δύο τελευταία V-Series μοντέλα της που θα προσφέρονται αποκλειστικά με κινητήρα βενζίνης, τα οποία έγιναν sold-out μέσα σε λίγα λεπτά.

Σήμερα η Cadillac έκανε γνωστό ότι ο κινητήρας του CT5-V Blackwing θα είναι χειροποίητος, ήτοι ένας εξειδικευμένος μηχανικός θα αναλαμβάνει την εξολοκλήρου κατασκευή ενός κινητήρα, στο Performance Build Center στο εργοστάσιο GM Bowling Green στο Κεντάκι των ΗΠΑ.

Με την ολοκλήρωση της συναρμολόγησης του κινητήρα, το τελευταίο πράγμα που θα τοποθετείται πάνω σε αυτόν θα είναι ένα ταμπελάκι που θα αναγράφει το όνομα και την υπογραφή του μηχανικού.

Να θυμίσω πως το CT5-V Blackwing παίρνει κίνηση από τον 6,2-λίτρων κομπρεσοράτο V8 κινητήρα απόδοσης 677 ίππων και 893 Nm ροπής, που συνδυάζεται είτε με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, είτε με ένα 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με την κίνηση να στέλνεται στους πίσω τροχούς.

Είναι το ισχυρότερο και δυνατότερο σεντάν που κατασκεύασε μέχρι σήμερα η Cadillac και μπορεί να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα (0-60 μίλια/ώρα) σε 3,7 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 322 χλμ/ώρα. Φορά σφυρήλατες ζάντες 19″, (διαθέσιμες και ζάντες από μαγνήσιο), με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S διαστάσεων 275/35 μπροστά και 305/30 πίσω.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το εσωτερικό του Cadillac Optiq

Ο μικρός αδερφός του Lyriq, το Cadillac Optiq δεν υστερεί σε πολυτέλεια, με το ηλεκτρικό SUV αυτοκίνητο να κυκλοφορεί στην αγορά της Βορείου Αμερικής...

Ανανέωση για τα Cadillac CT5-V και CT5-V Blackwing

Τις ανανεωμένες εκδόσεις των CT5-V και CT5-V Blackwing παρουσίασε σήμερα η Cadillac, με τα αυτοκίνητα να αποκτούν νέους προφυλακτήρες, νέα μάσκα, επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα,...

Αυτό είναι το νέο Cadillac XT5

Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Cadillac XT5, με το μοντέλο να υιοθετεί τη τελευταία σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρίας, με λεπτά φωτιστικά σώματα...