Από το περασμένο καλοκαίρι η AutoX έχει λανσάρει την RoboTaxi υπηρεσία της στη Σαγκάη, στις πόλεις Σεντσέν και Ουχάν, κάτι που σημαίνει ότι οι κάτοικοι αυτών των πόλεων μπορούν να μετακινηθούν χωρίς τη χρήση οδηγού. Έχοντας τη συγκατάθεση των εκάστοτε δημοτικών αρχών, αρχικά η AutoX λειτουργούσε ένα στόλο 100 οχημάτων.

1

Αυτός, όμως, θα αυξηθεί, καθώς η Honda Κίνας ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την AutoX, για περαιτέρω έρευνα στην αυτόνομη οδήγηση. Η Honda θα παρέχει στην AutoX μερικά Accord και Inspire ως δοκιμαστικά οχήματα, και σύμφωνα με τον Ιάπωνα κατασκευαστή θα προσπαθήσει να εμβαθύνει την κατανόησή του στο περιβάλλον κυκλοφορίας της Κίνας, έχοντας ως στόχο στην καθιέρωση της κοινής αποδοχής και ασφάλειας της αυτόνομης τεχνολογίας οδήγησης.

Η Honda θα υιοθετήσει και θα αξιοποιήσει την τεχνολογία αιχμής της AutoX και την εμπειρία της σε δοκιμές και ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων σε πυκνοκατοικημένες πόλεις σε ολόκληρη την Κίνα.

Η AutoX είναι μια εταιρία ανάπτυξης hardware και software της τεχνολογίας αυτόνομων οχημάτων που την ενσωματώνει σε αυτοκίνητα προσφέροντας αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4. Η εταιρία έχει έδρα το Hong Kong και το San Jose της Καλιφόρνιας και τον περασμένο Απρίλιο άνοιξε ένα μεγάλο κέντρο επιχειρήσεων για robotaxi στη Σαγκάη της Κίνας.

Οι πελάτες μπορούν να κάνουν κράτηση για τα RoboTaxi της AutoX μέσω της εφαρμογής SmartNavi για smartphone της Alibaba, με παρόμοιο τρόπο όπως άλλες υπηρεσίες, πχ. Uber. Για να υποστηρίξει το λανσάρισμα της πιλοτικής υπηρεσίας RoboTaxi στο κοινό, η AutoX έχει συνάψει μια στρατηγική συνεργασία με την Letzgo, έναν μεγάλο φορέα στόλου ταξί με έδρα τη Σαγκάη.