Στην έκθεση της Σανγκάη η Mazda παρουσίασε την ηλεκτρική έκδοση του CX-30. Το αυτοκίνητο θα πωλείται αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας, όπου θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της κοινοπραξίας της Mazda με την Changan Automobile.

To αυτοκίνητο παίρνει κίνηση από έναν ηλεκτροκινητήρα, απόδοσης 105 kW (143 άλογα) με 265 Nm ροπής. Για το 0-100 χλμ/ώρα, το αυτοκίνητο χρειάζεται 9,7 δευτ., με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 140 χλμ/ώρα.

Το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με μια μικρή μπαταρία ιόντων λιθίου 35,5 kWh. To βάρος της είναι 310 κιλά και είναι πλήρως ενσωματωμένη στο αμάξωμα. Αποτελεί δομικό στοιχείο που επιτυγχάνει την περαιτέρω μείωση της καθυστέρησης μετάδοσης της ενέργειας, ενώ προσφέρει αυτονομία μόλις 200 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP.

Υπάρχουν διαθέσιμες δύο επιλογές φόρτισης: στάνταρ με παροχή εναλλασσόμενου ρεύματος, ή ταχεία με παροχή συνεχούς ρεύματος (DC). Η φόρτιση μέσω παροχής με συνεχές ρεύμα είναι σχεδιασμένη ώστε να πληροί τις προδιαγραφές συστήματος 125A Combo, ενώ η φόρτιση μέσω παροχής εναλλασσόμενου μπορεί να υποστηρίξει ισχύ έως 6,6KW.