Η General Motors θέλει μέχρι το 2023 να προσφέρει στην αγορά τουλάχιστον 20 ηλεκτρικά αυτοκίνητα και, γι’αυτό, τον Ιανουάριο του 2019 προχώρησε σε συνεργασία με τις Blink Charging, ChargePoint, EV Connect, EVgo, FLO, Greenlots και SemaConnect.

3

Χάρη σε αυτές τις συνεργασίες, οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών της GM θα μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή του οχήματος τους για να βλέπουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο από σχεδόν 60.000 φορτιστές, να βρίσκουν σταθμούς κατά τη διαδρομή τους, καθώς και να πληρώνουν για τη φόρτιση από το smartphone τους.

Ωστόσο, η GM και η EVgo εγκαινίασαν τους πρώτους κοινόχρηστους σταθμούς φόρτισης στην Καλιφόρνια, τη Φλόριντα και την Ουάσιγκτον. Κάθε σταθμός φόρτισης διαθέτει κατά μέσο όρο τέσσερα σημεία φόρτισης με μέγιστη ισχύ 350 kW.

2

Οι δύο εταιρίες ανακοίνωσαν ότι θα ακολουθήσουν και περισσότεροι σταθμοί, τονίζοντας πως βρίσκονται σε καλό δρόμο για να έχουν 500 σημεία γρήγορης φόρτισης έως τα τέλη του 2021. Το σχέδιο είναι μέρος της προσπάθειας της GM να προσθέσει περισσότερους από 2.700 ταχυφορτιστές, σε πόλεις και προάστια, μέχρι το τέλος του 2025. Στόχος της GM είναι έως το 2026 να πουλά 1 εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα ετησίως.

Στις σχετικές ειδήσεις η GM ανακοίνωσε πως θα επενδύσει 1 δισ. δολάρια στο εργοστάσιο της στη πόλη Ramos Arizpe στο Μεξικό, προκειμένου να το αναβαθμίσει για να μπορεί να κατασκευάσει αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα από το 2023.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Επαναλαμβάνω: μήπως έχει έρθει η ώρα οι αυτοκινητοβιομηχανίες να συμφωνήσουν σε ένα κοινό πρότυπο φορτιστών και βυσμάτων?

  2. Επαναλαμβάνω: μήπως έχει έρθει η ώρα οι αυτοκινητοβιομηχανίες να συμφωνήσουν σε ένα κοινό πρότυπο φορτιστών και βυσμάτων?

Comments are closed.