Η ηλεκτρική Porsche Macan θα έχει μεγαλύτερη αυτονομία από την Taycan

Σχετικά άρθρα

Μέσα στο 2023 η Porsche θα παρουσιάσει τη νέα γενιά της Macan, που θα προσφέρεται αποκλειστικά ως ηλεκτρική, με το μοντέλο να βασίζεται στην PPE πλατφόρμα που αναπτύσσεται από κοινού από την Porsche και την Audi, με την πλατφόρμα να υποστηρίζει τόσο πισωκίνητες, όσο και τετρακίνητες υλοποιήσεις, με έναν κινητήρα ανά άξονα.

H Porsche έχει ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης του νέου της μοντέλου που θα προσφέρει “σημαντικά” μεγαλύτερη αυτονομία σε σχέση με την Taycan, χωρίς ωστόσο να ανακοινώνει τον ακριβή αριθμό. Το σίγουρο είναι πως η αυτονομία της ηλεκτρικής Macan θα ξεπερνά τα 450 χιλιόμετρα.

Η δυνατότερη έκδοση θα ονομάζεται Macan Turbo S και θα φορά δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα, που θα αποδίδουν 700 άλογα με 1.016 Nm ροπής. Όπως στην Taycan, έτσι και στην Macan θα υπάρχει και Turbo έκδοση.

Η Macan θα ακολουθήσει τα πρότυπα της Taycan, με τεχνολογία 800 Volt, με την PPE πλατφόρμα να δίνει στην Porsche την δυνατότητα να κάνει τη νέα Macan πιο αεροδυναμική.

Η μπαταρία θα έχει βάρος κοντά στα 600 κιλά, θα βρίσκεται τοποθετημένη στο πάτωμα του αυτοκινήτου και θα μπορεί να φορτίσει και με ταχυφορτιστή 270 kW.

Η Porsche θα επενδύσει πάνω από 6 δισ. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση, αφού στόχος της είναι οι πωλήσεις των ηλεκτρικών και των υβριδικών της μοντέλων να αντιπροσωπεύουν το 17,7% το 2022, το 50% το 2025, ενώ το 2027 επιθυμεί το 100% των πωλήσεών της να γίνονται από ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα. Ηλεκτρική 911 να περιμένουμε μέσα στα επόμενα 10-15 χρόνια.

Η Porsche σκοπεύει να διατηρήσει στην γκάμα της την βενζινοκίνητη Macan παράλληλα με τη νέα ηλεκτρική Macan για τουλάχιστον μέχρι το 2024, καθώς ο όγκος των πωλήσεων της δεύτερης δεν μπορεί να αντικαταστήσει άμεσα αυτόν της πρώτης. Η ανανεωμένη έκδοση της βενζινοκίνητης Macan θα παρουσιαστεί μέσα στο 2021.

Αν οι πωλήσεις της νέας -ηλεκτρικής- Macan είναι ικανοποιητικές, τότε το τρέχον μοντέλο θα καταργηθεί το 2024. Αν, όμως, δεν συμβεί αυτό ή εάν η ζήτηση για το σημερινό SUV παραμένει ισχυρή, η Porsche δεν αποκλείει να την διατηρήσει στην γκάμα της, με αξιωματούχο της μάρκας να δηλώνει ότι η Macan είναι πολύ σημαντικό μοντέλο και μπορεί να διατηρήσει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης ακόμα περισσότερο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Audi Q6 e-tron

Μετά από χρόνια καθυστερήσεων, η Audi παρουσιάζει το Q6 E-tron, με το νέο ηλεκτρικό SUV να βασίζεται στην Premium Platform Electric (PPE) πλατφόρμα, την...

Η Fisker διακόπτει την παραγωγή του Ocean, αλλά αντλεί επένδυση 150 εκατ. δολάρια

Η Fisker ανακοίνωσε ότι διακόπτει την παραγωγή του Ocean για έξι εβδομάδες, τονίζοντας παράλληλα ότι σχεδιάζει να συγκεντρώσει έως και 150 εκατ. δολάρια. Η είδηση...

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Nio και CATL συνεργάζονται για μπαταρίες με μεγαλύτερο κύκλο ζωής

Η Nio ήρθε σε συμφωνία συνεργασίας με την CATL για την ανάπτυξη μπαταριών μεγαλύτερης διάρκειας ζωής, ως μέρος των προσπαθειών τους για να μειώσουν...
Autoblog.gr