Η Porsche μέσα στην εβδομάδα ανακοίνωσε επίσημα πως η επόμενη γενιά της Macan θα προσφέρεται μονάχα ως ηλεκτρική. Αυτή θα κυκλοφορήσει το 2021 και εκπρόσωπος της Porsche δήλωσε πως η γερμανική εταιρία θα συνεχίσει να παράγει την βενζινοκίνητη τωρινή γενιά στο εργοστάσιο της Λειψίας, παράλληλα με την νέα γενιά.

Ο εκπρόσωπος δεν αποκάλυψε την χρονική διάρκεια που η Porsche θα κατασκευάζει παράλληλα και τις δύο γενιές της Macan, μιας και είπε:

Θα υπάρξει ένας χρόνος μετάβασης, αλλά πόσος θα είναι αυτός, είναι κάτι που δεν έχει καθοριστεί ακόμη.

Η Porsche πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση, λόγω των ανησυχιών της πως ορισμένες αγορές δεν είναι έτοιμες να υποδεχτούν την αμιγώς ηλεκτροκίνητη Macan, λόγω έλλειψης υποδομών και άλλων εμποδίων, κάτι που θα θέσει σε κίνδυνο τις πωλήσεις του best-seller μοντέλου της.

Στις σχετικές ειδήσεις η Porsche έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη αυτόνομης τεχνολογίας που θα επιτρέπει στα μοντέλα της να μπορούν να κινούνται μόνα τους μέσα στους χώρους ενός συνεργείου, κάνοντας την συντήρηση τους γρηγορότερη και πιο αποδοτική.

Η αυτοκινητοβιομηχανία συνεργάζεται με την Kopernikus Automotive, μια εταιρία με έδρα το Βερολίνο, προκειμένου να δημιουργήσει ένα συνεργείο που θα λειτουργήσει ως demo της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Αυτό θα βρίσκεται στο Ludwigsburg, βόρεια της Στουτγάρδης, με τον τεχνικό της Porsche να καλεί τα αυτοκίνητα και αυτά να πηγαίνουν αυτόνομα πάνω στη ράμπα. Μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες, το αυτοκίνητο θα κατευθύνεται πάλι αυτόνομα στον χώρο στάθμευσης.